Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kūčiukai
AUTORIUS:
Monika
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų miltai
200 mililitrų vandens (karštas)
2 valgomieji šaukštai aguonų
3 gramai sausų mielių
5 valgomieji šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną pašildyti iki kambario temperatūros. Supilti cukrų ir sudėti mieles, ištrinti ir palikti kol sureaguos.
2.
Kitame dubenyje miltus išsijoti, sudėti druską ir aguonas - išmaišyti.
3.
Kai mieles sureagavo, supilti į miltus ir supilti aliejų. Tešlą išminkyti kol tampa minkšta ir elastinga.
4.
Indą su tešla uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti apie 1 valandą.
5.
Dar kartą perminkyti, susipjaustyti, susiformuoti piršto storumo juosteles ir supjaustyti mažais gabaliukais, kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Kūčiukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pieną pašildyti iki kambario temperatūros. Supilti cukrų ir sudėti mieles, ištrinti ir palikti kol sureaguos.

  2. Kitame dubenyje miltus išsijoti, sudėti druską ir aguonas - išmaišyti.

  3. Kai mieles sureagavo, supilti į miltus ir supilti aliejų. Tešlą išminkyti kol tampa minkšta ir elastinga.

  4. Indą su tešla uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti apie 1 valandą.

  5. Dar kartą perminkyti, susipjaustyti, susiformuoti piršto storumo juosteles ir supjaustyti mažais gabaliukais, kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Receptą atsiuntė Monika

Komentarai


Daugiau receptų