Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kūčiukai be glitimo (Šližikai)
AUTORIUS:
Simona
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aguonų
4 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
10 valgomųjų šaukštų krakmolo (Tapijokos)
500 gramų migdolų (miltai)
500 gramų ryžių (miltai)
1.5 stiklinės sojos (pienas)
šiek tiek alyvuogių aliejaus (1-2)
0.5 stiklinės vandens
30 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Norėčiau su Jumis pasidalinti "Kūčiukų be glitimo (Šližikų)" receptu. Šis receptas skirtas žmonėms, kurių organizmas netoleriuoja ir yra alergiškas javų gaminiams, mielėms bei pienui.
Pastaba: migdolų riešutų miltus galite išgauti pirmiausiai karštame vandenyje palaikę riešutus ne daugiau 1 minutę, tuomet nulupę jų odeles, padžiovinę ir vėliau sumalę.
Pirmiausiai sumaišykite sausus komponentus: ryžių ir migdolų miltus, tapijokos krakmolą, kepimo miltelius, aguonas ir cukrų.
Veliau įpilkite sojos pieno, vandens ir aliejaus.
Viską labai gerai išmaišykite mediniu šaukštu ir vėliau minkykite rankomis.
Kadangi ryžių ir migdolų miltai skiriasi nuo javainių miltų savo struktūra, jums teks kūčiukus individualiai sukočioti, kaip rutuliukus savo delnuose.
Ši tešla nebus tąsi ir iš jos neįmanoma suformuoti volelių.
Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Sudėkite sukočiotus kūčiukus ant skardos ir įdėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Šie kūčiukai keps truputėlį ilgiau, nei įprasti javainių kūčiukai.
Sekite kepimo eigą ir parudavusius kūčiukus apvartykite medine mentele, kad pilnai iškeptų.
Skanių, sveikų ir linksmų Jums Šv. Kalėdų!!!

Kūčiukai be glitimo (Šližikai)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Norėčiau su Jumis pasidalinti "Kūčiukų be glitimo (Šližikų)" receptu. Šis receptas skirtas žmonėms, kurių organizmas netoleriuoja ir yra alergiškas javų gaminiams, mielėms bei pienui.
Pastaba: migdolų riešutų miltus galite išgauti pirmiausiai karštame vandenyje palaikę riešutus ne daugiau 1 minutę, tuomet nulupę jų odeles, padžiovinę ir vėliau sumalę.
Pirmiausiai sumaišykite sausus komponentus: ryžių ir migdolų miltus, tapijokos krakmolą, kepimo miltelius, aguonas ir cukrų.
Veliau įpilkite sojos pieno, vandens ir aliejaus.
Viską labai gerai išmaišykite mediniu šaukštu ir vėliau minkykite rankomis.
Kadangi ryžių ir migdolų miltai skiriasi nuo javainių miltų savo struktūra, jums teks kūčiukus individualiai sukočioti, kaip rutuliukus savo delnuose.
Ši tešla nebus tąsi ir iš jos neįmanoma suformuoti volelių.
Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Sudėkite sukočiotus kūčiukus ant skardos ir įdėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Šie kūčiukai keps truputėlį ilgiau, nei įprasti javainių kūčiukai.
Sekite kepimo eigą ir parudavusius kūčiukus apvartykite medine mentele, kad pilnai iškeptų.
Skanių, sveikų ir linksmų Jums Šv. Kalėdų!!!

Receptą atsiuntė Simona

Komentarai (10)


  • Simona 2018-11-25 07:27

    Alyvuogių aliejus, 1-2 valg sauksto


  • juste 2016-12-19 23:13

    ar kasnors isbandete jau? ar gavosi skanus? :)


  • 2016-11-28 09:04

    Dėl kepimo miltelių - jų galima nusipirkti ir be gliuteno, tik reikia žiūrėti sudėtį. Geriausia specializuotus pirkt, kur parašyta gluten-free. O jei paprastus perkant, tada sudėty turėtų būti ne kvietiniai miltai, o kukurūzų krakmolas.


  • Tiesa 2012-03-25 19:01

    Tiems kas serga Celiakija, vietoi kepimo milteliu deretu naudoti soda. nes kepimo milteliuose yra kvietiniu miltu. : ) skanaus


  • Laima 2011-12-18 19:49

    Kaip smagu, tikrai išbandysiu


  • evelinute 2011-11-04 08:55

    :super: super [email protected]


  • Simona 2010-12-24 22:36

    Dziaugiuosi, kad patiko mano receptas, Aiste. Tikiuosi ismeginsi per sias Kaledas.

    Regina, sie kuciukai yra minksti ir trapus, nes miltai neturi glitimo.

    Vincentai, sis receptas yra skirtas tikriems lietuviams, kurie nori, bet negali valgyti tradiciniu kuciuku, nes ju organizmas netoliaruoja gruduose esancio glitimo.

    Su Sv. Kaledomis! :-)


  • regina 2010-12-24 15:00

    o jie minkšti? :galvoju:


  • Vincentas 2010-12-21 14:11

    Kūčių stalui tik tradiciniai Lietuvoje augantys grūdai. Ryžiai - duoklė Budai ir kinams


  • Aistė 2010-08-06 15:33

    Dėkui už receptą. :ok: Reikės Kalėdoms artėjant išmėginti.


Daugiau receptų