
1.5 kilogramo | bulvių (tarkuotos) |
šiek tiek | juodųjų pipirų |
2 vienetai | svogūnų |
100 gramų | kiaulienos kumpio (arba rūkyta dešra) |
4 valgomieji šaukštai | kvietinių miltų |
1 stiklinė | pieno |
šiek tiek | druskos |
Kugelis

- Bulvės, tarkuotos, 1.5 kilogramo
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaulės kumpis, arba rūkyta dešra, 100 gramų
- Kvietiniai miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Pienas, 1 stiklinė
- Druska
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Nuskutau ir sutarkavau bulves (kiekis priklauso nuo kūgelio dydžio). Į dubenį su bulvėmis įdėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje apkepinau smulkiai supjaustytus svogūnus bei rūkytos dešros gabaliukus, visą tai sudėjau į dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir įpyliau stiklinę šilto pieno. Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio kūgelio norite: jei norite kietesnio - reikia pilti mažiau pieno ir įdėti daugiau miltų, jei patinka skystesnis kūgelis - įpilkite daugiau pieno ir mažiau berkite miltų, arba iš viso jų neberkite. Aš supyliau visą stiklinę pieno ir įdėjau kokius 5-7 šaukštus miltų. Viską sumaišiau ir sudėjau į išteptą sviestu ir pabarstytą miltais formą. Kepiau apie 180 laipsnių temperatūroje 50 min. Tačiau laikas priklauso nuo kūgelio dydžio. Visada galima pradurti kūgelį mediniu dantų krapštuku ir įsitikinti ar kugelis yra iškepes.
Komentarai (53)
Tikrai neskanu
Yra galybe skanaus kugelio receptu pvz.su kiauliu kojytem,su farsu,su vistiena.O kur dar pienu uzplikyti bulviu tarkiai
Jokių miltų nededu.
Tai turi but skanu
Kugelis su miltais kaip tik skanesnis nesigauna toks pliurzinis ,tik as ant 2kg bulviu dedu 2 saukstus miltu,1 stikline pieno ,2 kiausinius ir ispaudziu bulves per sulciaspaude kartu su 1 svogunu ,tada tas nuo bulviu likusias sultis ismaisau ir tik puse ju supilu i tarki . Ant virsaus kugelio pritrupinu zalio farso uzmaisyto su prieskoniais ir keptais svogunais ir i orkaite mazdaug valndai ant 180 laipsniu . Isemus uzdengiu folija ir leidziu 10 min pailset . Gaunasi pasakisko skonio kugelis,tie mesytes gabaliukai ant virsaus siek tiek apskrunda niam niam
Super, as ant 2kg 7šaukštus miltų dejau! Dar patepe sviestu kepimo forma lengvai pabarstykite miltais-neprisvyla prie dugno. Prieš komentuojant pabandykite pirma.
Nu kad į kugely miltų dėtų, tai pirma kart girdžiu, o vietoj pieno pilu kefyro, varškės arba majonezo, ką iš šitų produktų turiu ir lb skaniai gaunas
Kad skanus būtų kugelis jis turi turėti riebalų, kitaip bus sausas. Aš visada pilu į tarkius verdančio pienoStiklinę, papraščiau tariant užplikau bulves. Smulkiai labai smulkiai supjaustau šalto rūkymo šoninę, skanią, didelį svogūną, pakepinu ir sudedu į tarkius, galima vištų kulšelių arba kumpelių įdėt prieš tai užmarinuotų ir trumpai paapkeptų ant keptuvės. Tešla turi būti skystoka, kad nesigautų kugelis išdžiuvęs, kepu picos režimu arba 200 laipsnių orkaitėje nuo 1- 1,5 val. Viršus turi gražiai apskrusti. Nepaminėjau druskos pagal skonį reikia įdėt, bet pradedančioms šeimininkės parašysiu, bulvė mėgsta drauską, jei bus mažai bus labai neskanu.
O kiausiniu i kugeli siais laikais nededama?
Na miltų niekada nededu į kugelį, nes praranda tą tikro kugelį skonį
Tokio kugelio tikrai nekepciau,kur dedami miltai...mano kugelis su pienu,bet tikrai be miltų..