Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kugelis
AUTORIUS:
Liubaska
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo bulvių (tarkuotos)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
100 gramų kiaulienos kumpio (arba rūkyta dešra)
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskutau ir sutarkavau bulves (kiekis priklauso nuo kūgelio dydžio). Į dubenį su bulvėmis įdėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje apkepinau smulkiai supjaustytus svogūnus bei rūkytos dešros gabaliukus, visą tai sudėjau į dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir įpyliau stiklinę šilto pieno. Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio kūgelio norite: jei norite kietesnio - reikia pilti mažiau pieno ir įdėti daugiau miltų, jei patinka skystesnis kūgelis - įpilkite daugiau pieno ir mažiau berkite miltų, arba iš viso jų neberkite. Aš supyliau visą stiklinę pieno ir įdėjau kokius 5-7 šaukštus miltų. Viską sumaišiau ir sudėjau į išteptą sviestu ir pabarstytą miltais formą. Kepiau apie 180 laipsnių temperatūroje 50 min. Tačiau laikas priklauso nuo kūgelio dydžio. Visada galima pradurti kūgelį mediniu dantų krapštuku ir įsitikinti ar kugelis yra iškepes.

Kugelis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuskutau ir sutarkavau bulves (kiekis priklauso nuo kūgelio dydžio). Į dubenį su bulvėmis įdėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje apkepinau smulkiai supjaustytus svogūnus bei rūkytos dešros gabaliukus, visą tai sudėjau į dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir įpyliau stiklinę šilto pieno. Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio kūgelio norite: jei norite kietesnio - reikia pilti mažiau pieno ir įdėti daugiau miltų, jei patinka skystesnis kūgelis - įpilkite daugiau pieno ir mažiau berkite miltų, arba iš viso jų neberkite. Aš supyliau visą stiklinę pieno ir įdėjau kokius 5-7 šaukštus miltų. Viską sumaišiau ir sudėjau į išteptą sviestu ir pabarstytą miltais formą. Kepiau apie 180 laipsnių temperatūroje 50 min. Tačiau laikas priklauso nuo kūgelio dydžio. Visada galima pradurti kūgelį mediniu dantų krapštuku ir įsitikinti ar kugelis yra iškepes.

Receptą atsiuntė Liubaska

Komentarai (49)


  • Gintaras 2020-01-10 21:35

    Super, as ant 2kg 7šaukštus miltų dejau! Dar patepe sviestu kepimo forma lengvai pabarstykite miltais-neprisvyla prie dugno. Prieš komentuojant pabandykite pirma.


  • Virginija 2020-01-04 18:14

    Nu kad į kugely miltų dėtų, tai pirma kart girdžiu, o vietoj pieno pilu kefyro, varškės arba majonezo, ką iš šitų produktų turiu ir lb skaniai gaunas


  • birute 2019-11-29 17:40

    Kad skanus būtų kugelis jis turi turėti riebalų, kitaip bus sausas. Aš visada pilu į tarkius verdančio pienoStiklinę, papraščiau tariant užplikau bulves. Smulkiai labai smulkiai supjaustau šalto rūkymo šoninę, skanią, didelį svogūną, pakepinu ir sudedu į tarkius, galima vištų kulšelių arba kumpelių įdėt prieš tai užmarinuotų ir trumpai paapkeptų ant keptuvės. Tešla turi būti skystoka, kad nesigautų kugelis išdžiuvęs, kepu picos režimu arba 200 laipsnių orkaitėje nuo 1- 1,5 val. Viršus turi gražiai apskrusti. Nepaminėjau druskos pagal skonį reikia įdėt, bet pradedančioms šeimininkės parašysiu, bulvė mėgsta drauską, jei bus mažai bus labai neskanu.


  • Klausimas 2019-09-15 10:17

    O kiausiniu i kugeli siais laikais nededama?


  • Aš šeimininkė 2019-09-13 23:29

    Na miltų niekada nededu į kugelį, nes praranda tą tikro kugelį skonį


  • Vilija 2018-11-22 21:19

    Tokio kugelio tikrai nekepciau,kur dedami miltai...mano kugelis su pienu,bet tikrai be miltų..


  • Cggv 2018-11-19 17:55

    Gita ir Vanda jūs turbūt nesuprantant kad tai kugelis tai senas patiekalas ir dedama tai kas priklauso o visus savo priedus palikit visokiems iskripeliskiems kebabas ir visiems kitiems nukopijuotiems patiekalam


  • Reda 2018-07-16 13:17

    Kam margariną dėti galima aliejaus arba sviesto


  • Birutė 2018-07-09 12:41

    Skardą išklokite kopūstlapiais, primins dzūkiškas bandas.


  • Gita 2018-03-20 19:20

    Kam tie miltai? Aš dedu varškės.


Daugiau receptų