Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kugelis
AUTORIUS:
Liubaska
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo bulvių (tarkuotos)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
100 gramų kiaulienos kumpio (arba rūkyta dešra)
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskutau ir sutarkavau bulves (kiekis priklauso nuo kūgelio dydžio). Į dubenį su bulvėmis įdėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje apkepinau smulkiai supjaustytus svogūnus bei rūkytos dešros gabaliukus, visą tai sudėjau į dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir įpyliau stiklinę šilto pieno. Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio kūgelio norite: jei norite kietesnio - reikia pilti mažiau pieno ir įdėti daugiau miltų, jei patinka skystesnis kūgelis - įpilkite daugiau pieno ir mažiau berkite miltų, arba iš viso jų neberkite. Aš supyliau visą stiklinę pieno ir įdėjau kokius 5-7 šaukštus miltų. Viską sumaišiau ir sudėjau į išteptą sviestu ir pabarstytą miltais formą. Kepiau apie 180 laipsnių temperatūroje 50 min. Tačiau laikas priklauso nuo kūgelio dydžio. Visada galima pradurti kūgelį mediniu dantų krapštuku ir įsitikinti ar kugelis yra iškepes.

Kugelis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuskutau ir sutarkavau bulves (kiekis priklauso nuo kūgelio dydžio). Į dubenį su bulvėmis įdėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Keptuvėje apkepinau smulkiai supjaustytus svogūnus bei rūkytos dešros gabaliukus, visą tai sudėjau į dubenį su tarkuotomis bulvėmis ir įpyliau stiklinę šilto pieno. Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio kūgelio norite: jei norite kietesnio - reikia pilti mažiau pieno ir įdėti daugiau miltų, jei patinka skystesnis kūgelis - įpilkite daugiau pieno ir mažiau berkite miltų, arba iš viso jų neberkite. Aš supyliau visą stiklinę pieno ir įdėjau kokius 5-7 šaukštus miltų. Viską sumaišiau ir sudėjau į išteptą sviestu ir pabarstytą miltais formą. Kepiau apie 180 laipsnių temperatūroje 50 min. Tačiau laikas priklauso nuo kūgelio dydžio. Visada galima pradurti kūgelį mediniu dantų krapštuku ir įsitikinti ar kugelis yra iškepes.

Receptą atsiuntė Liubaska

Komentarai (43)


  • Reda 2018-07-16 13:17

    Kam margariną dėti galima aliejaus arba sviesto


  • Birutė 2018-07-09 12:41

    Skardą išklokite kopūstlapiais, primins dzūkiškas bandas.


  • G,ggg 2018-07-07 00:49

    Nejau jūs nei viena nežinot ir nemokat iškepti to paprasto kugelio? Gal jūs augot ne Lietuvoj?


  • Gita 2018-03-20 19:20

    Kam tie miltai? Aš dedu varškės.


  • vanda 2018-03-20 10:30

    Dėl purumo dedu šaukštą ar du grietinės arba kefyro, du kiaušinius ir pakepintų svogūnų. Labai minkštas ir skanus.


  • Ramute 2018-03-19 16:53

    Tikrai, be ryšio, kam tie miltai, ar manai? Kugelis kepamas paprastai ir yra labai skanus, taip į sutarkuotas bulves, dedu rūkytą Karką, supjaustytą kubeliais, nuo kaktos yra mažai riebalų, tada į pien ą ištirpinu margarino,.kuris duoda purumo, viską dedu iš akies, labai skanuuuuuu.


  • Kristina 2018-03-19 16:37

    Aš jokių miltų nededu. Pabandžiau įdėti 2 šaukštus majonezo. Superinis gavosi.


  • Alma 2018-03-19 14:45

    Kam tie miltai, jų nereikia.Tik pieno , cukinijos ir šoninės spirgučių.Super minkštas gaunasi


  • LinJin 2018-03-15 16:15

    Vietoj miltu dedu manų kruopų, tada jis stangresnis gaunasi :)


  • Be rysio 2018-03-06 06:14

    Kam tie miltai dar ir skarda bardtuti,su rukyta desra.makaliuze kaskoke .fui


Daugiau receptų