Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kukurūzų keksas su moliūgais
AUTORIUS:
Rūta
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
250 gramų moliūgų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
175 gramai kukurūzų miltų
5 vienetai svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išmaišome kvietinius miltus su kukurūzų miltais. druska ir cukrumi.
Į dubenį supilame sutarkuotą moliūgo minkštimą, smulkintus svogūno laiškus ir pieną.
Išmaišome.
Į šią skystą masę suberiame miltų mišinį ir dar kartą viską išmaišome.
Išplakame kiaušinius su aliejumi ir iš lėto maišant supilame į bendrą kekso masę.
Ištepame kepimo formą aliejumi ir pabarstome miltais. Sudedame į paruoštą kepimo formą kekso tešlą.
Kepame apie 200° C orkaitėje apie 30 minučių. Iš karto kekso iš orkaitės netraukiame ir nedarinėjame. Paliekame 10 minučių.

Kukurūzų keksas su moliūgais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išmaišome kvietinius miltus su kukurūzų miltais. druska ir cukrumi.
Į dubenį supilame sutarkuotą moliūgo minkštimą, smulkintus svogūno laiškus ir pieną.
Išmaišome.
Į šią skystą masę suberiame miltų mišinį ir dar kartą viską išmaišome.
Išplakame kiaušinius su aliejumi ir iš lėto maišant supilame į bendrą kekso masę.
Ištepame kepimo formą aliejumi ir pabarstome miltais. Sudedame į paruoštą kepimo formą kekso tešlą.
Kepame apie 200° C orkaitėje apie 30 minučių. Iš karto kekso iš orkaitės netraukiame ir nedarinėjame. Paliekame 10 minučių.

Receptą atsiuntė Rūta

Komentarai (1)


  • Vida 2015-12-04 11:11

    Labai neblogas keksas, tik gal kitą sykį kepdama svogūno laiškų nedėčiau.


Daugiau receptų