Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kukurūzų saldėsis
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
200 gramų kukurūzų dribsnių
200 gramų marshmallows zefyrų
200 gramų kondensuoto pieno
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Puode, nuolatos maišant, virti kondensuotą pieną, kad neprisviltų. Virti tol, kol pradės karamelizuotis - virs švelniai rudos spalvos, nepervirti, kad nesusikaramelizuotų per daug ir netaptų panašus į rududu. Dėti sviestą, nuolatos maišyti.
2.
Nuimti nuo ugnies. Į karštą masę, nuolatos maišant, berti zefyrus, tada kukurūzų dribsnius.
3.
Dar pakaitinti 1 - 2 minutes, nuolatos maišant.
4.
Iš karto šiltą masę versti ant kepimo popieriaus.
5.
Formuoti stačiakampį. Paspausti. Tai galima daryti po kelių minučių, kiek atvėsus, nes iškart masė būna labai karšta.
6.
Suspaudus palikti kelioms valandoms šaldytuve.
7.
Išėmus supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Kukurūzų saldėsis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Puode, nuolatos maišant, virti kondensuotą pieną, kad neprisviltų. Virti tol, kol pradės karamelizuotis - virs švelniai rudos spalvos, nepervirti, kad nesusikaramelizuotų per daug ir netaptų panašus į rududu. Dėti sviestą, nuolatos maišyti.

  2. Nuimti nuo ugnies. Į karštą masę, nuolatos maišant, berti zefyrus, tada kukurūzų dribsnius.

  3. Dar pakaitinti 1 - 2 minutes, nuolatos maišant.

  4. Iš karto šiltą masę versti ant kepimo popieriaus.

  5. Formuoti stačiakampį. Paspausti. Tai galima daryti po kelių minučių, kiek atvėsus, nes iškart masė būna labai karšta.

  6. Suspaudus palikti kelioms valandoms šaldytuve.

  7. Išėmus supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė

Komentarai (2)


  • Agnė 2017-08-12 08:10

    Nuostabus desertas svečiams prie arbatos. Arba vienas ;)


  • Eimantas 2016-12-07 20:24

    Man labai skanu aš jau pasidareu šita patiakala jis man labai patiko


Daugiau receptų