Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Kuršėnų vyniotinis
AUTORIUS:
Agnė
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai kiaušinių
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
200 gramų varškės
200 gramų sviesto
0.5 vieneto kondensuoto pieno (indeliuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Pirma pasiruošiame biskvitą. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki purumo, beriame miltus, gerai išmaišome. Baltymus išplakame atskirai iki standumo (tinkamai išplaktų baltymų paviršius turi būti lygus, blizgus ir laikytis apvertus indą nekeisdami padėties) bei atsargiai sukrečiame į trynių, cukraus ir miltų masę. Tuomet labai atsargiai šaukštu išmaišome tešlą iki vientisos masės taip, kad tešla išliktų puri, nesukristų. Galiausiai supilame tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tolygiai paskirstome ir kepame 200° C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12 minučių iki kol gražiai pagelsta. Iškeptą biskvitą iš karto suvyniojame kartu su kepimo popieriumi ir paliekame atvėsti.
Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Pirmiausia minkštą sviestą išsukame iki purumo ir po truputį, vis maišydami, pilame kondensuotą pieną. Tuomet sudedame varškę ir išmaišome iki vientisos masės (jei naudojate paprastą varškę, pirmiausia gerai ją ištrinkite, kad neliktų gumulėlių). Galiausiai išvyniojame jau pravėsusį biskvitą, ant jo užtepame pasiruoštą įdarą ir suvyniojame atgal į vyniotinį. Suvyniojame į maistinę plėvelę ar foliją ir dedame bent dviems valandoms į šaldytuvą. Prieš tiekdami apibarstome cukraus pudra ir skanaujame.

Kuršėnų vyniotinis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirma pasiruošiame biskvitą. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki purumo, beriame miltus, gerai išmaišome. Baltymus išplakame atskirai iki standumo (tinkamai išplaktų baltymų paviršius turi būti lygus, blizgus ir laikytis apvertus indą nekeisdami padėties) bei atsargiai sukrečiame į trynių, cukraus ir miltų masę. Tuomet labai atsargiai šaukštu išmaišome tešlą iki vientisos masės taip, kad tešla išliktų puri, nesukristų. Galiausiai supilame tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tolygiai paskirstome ir kepame 200° C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 12 minučių iki kol gražiai pagelsta. Iškeptą biskvitą iš karto suvyniojame kartu su kepimo popieriumi ir paliekame atvėsti.
Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Pirmiausia minkštą sviestą išsukame iki purumo ir po truputį, vis maišydami, pilame kondensuotą pieną. Tuomet sudedame varškę ir išmaišome iki vientisos masės (jei naudojate paprastą varškę, pirmiausia gerai ją ištrinkite, kad neliktų gumulėlių). Galiausiai išvyniojame jau pravėsusį biskvitą, ant jo užtepame pasiruoštą įdarą ir suvyniojame atgal į vyniotinį. Suvyniojame į maistinę plėvelę ar foliją ir dedame bent dviems valandoms į šaldytuvą. Prieš tiekdami apibarstome cukraus pudra ir skanaujame.

Receptą atsiuntė Agnė

Komentarai (15)


  • lina 2017-05-10 13:26

    po stiklinę miltų ir cukraus,4 kiaušiniai išplakti atskirai -sumaišyti m-cukrus+tryniai, poto miltai,poto baltymai gerai išplakti-supilt į tešlą atsargiai permaišyti ir pilti į didelę skardą plonai ant kepimo popieriaus kepti 180 laipsnių apie 30 minučių. Įdarui 360g varškės,pagal skonį cukraus,vanilino uogų...tepti ant šilto iškepto biskvito, pjaustyti atvėsusį...kitą dieną dar skanesnis


  • lina 2017-05-10 11:52

    biskvita kepu ant kepimo popieriaus patepto aliejum,kol jis kepa,pasidarau įdarą,varškę apie 360g ištrinu su pvz uogomis, jei varškė sausa-jogurtu, vanilinu,pagal skonį...ištraukiu iškepusį ir dar šiltą sutepu sirupu,uogiene skysta ir sutepu šaukštu įdarą tirštą ir suvynioju jį...palieku atvėsti...vyniojasi šiltas,pjaustosi atvėsęs geriau...šaldytuve išbūna skanus kelias dienas...skanus mėgiamas desertas


  • Braskute 2016-10-13 13:06

    Ir as ta pat noreciau parasyti, kad biskkvita iskepus sunku nuimti nuo popieriaus, jis prilipes buna. Taip pat pertepimas bega lauk per sonus, ir manau tikrai neuztenka palaikyti saldytuve tik tiek kol kepa biskvitas ... Recepte reiktu daugiau aiskumu :)Nesupykit, bet kai pirma kart bandant ir nezinant tu gudrybiu, tikrai sunkoka :) bet skonis gaunasi liux :)


  • Konditere 2016-09-16 20:13

    Viskas gerai cia paaiskinta, jokiu nereikia zelatinu. ....nejuokaukite...sviestas padaro savo darba. ..sustangdina krema. ...


  • Renata 2016-04-22 18:10

    O jus Saulute pikta.Tai jums tobuleti reiktu.Vyniotinis nuostabus , purus ir dangisko skonio.Tokio nenusipirksi.


  • saule 2015-05-04 17:09

    kazkoks ateivis sugalvojo iskraipyta vyniotinio su varske arba kitaip kurseno, nei velnio nepanasus i toki koks turi buti, i varske reik det zelatina nes sausa ar slapia varske taip nestingsta o ypac apsukta ale tokiu patalu, reikia ir popieriu patepti aliejumi kai rase kazkuri autore ir dar vienas dalykas jis suviniotas nebeatsivynioja o lauzosi, gal reikejo pagalvot ir kitaip daryt, kad su idaru is karta sukti, o ne karsta susukti ir bandyt prievartaut atsukant atgal, cia keisti tokie receptai, nepatikimi ir nk nerekomenduociau niekam.


  • Laima 2015-04-16 19:16

    Šendien pabandžiau kaip iš pirmo karto gavosi neblogai.Šeimynai labai patiko.


  • Jolanta 2015-03-22 17:27

    Dekui uz recepta.viskas super gavos ☺


  • Inesa 2015-02-19 14:24

    man gal ir gavosi , bet skarda per maza paemiau , tai idararas visas nesutilpo ir per storas biskvitas


  • lara 2015-02-17 22:42

    Nerealiai skanus gaunasi.lengvai pagaminamas.kelis kartus jau kepiau


Daugiau receptų