Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Labai lengvi, bet tobuli keksiukai
AUTORIUS:
Monika
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
120 gramų miltai
30 gramų kakavos (milteliai)
140 gramų cukraus
2 kiaušinių
80 mililitrų aliejaus
80 mililitrų vandens
80 gramų grietinėlės (neriebi)
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
šiek tiek grietinėlės (purškiama)
šiek tiek braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir viską persijokite. Ten pat suberkite cukrų bei druską. Kiaušinius lengvai paplakite ir supilkite ant birių produktų. Čia pat supilkite aliejų, vandenį, sudėkite grietinėlę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos gana skystos masės. Tešlą supilstykite į keksiukų sijonėlius ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 – 20 min.
2.
Stebėkite pyragiukus, tačiau orkaitės nedarinėkite. Vos pamatysite, kad keksiukai jau iškilo, o virtuvėje pasklis viliojantis kepinių aromatas, kepkite dar 3 – 4 min. ir traukite juos lauk. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Jeigu prie jo nėra tešlos trupinių, jūsų keksiukai paruošti.
3.
Atvėsusius keksiukus apipurkškite plakta grietinėle ir papuoškite braškių skiltelėmis.
4.
Skanaus!

Labai lengvi, bet tobuli keksiukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir viską persijokite. Ten pat suberkite cukrų bei druską. Kiaušinius lengvai paplakite ir supilkite ant birių produktų. Čia pat supilkite aliejų, vandenį, sudėkite grietinėlę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos gana skystos masės. Tešlą supilstykite į keksiukų sijonėlius ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 – 20 min.

  2. Stebėkite pyragiukus, tačiau orkaitės nedarinėkite. Vos pamatysite, kad keksiukai jau iškilo, o virtuvėje pasklis viliojantis kepinių aromatas, kepkite dar 3 – 4 min. ir traukite juos lauk. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Jeigu prie jo nėra tešlos trupinių, jūsų keksiukai paruošti.

  3. Atvėsusius keksiukus apipurkškite plakta grietinėle ir papuoškite braškių skiltelėmis.

  4. Skanaus!

Receptą atsiuntė Monika

Komentarai (1)


  • Rimantė 2015-05-03 18:09

    Tikiuosi kad pavyks,nes viskas gerai išeina :)


Daugiau receptų