Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Labai skanus žuvies pyragas
AUTORIUS:
Liubaska
INGREDIENTAI:
400 gramų bulvių
šiek tiek citrinų
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
3 vienetai menkių (filė)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
2 saujos batono (trupiniai)
2 saujos pieno (tarkuotas)
šiek tiek druskos
285 mililitrai grietinės
3 vienetai ančiuvių (filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę reikia įkaitinti iki 250 laipsnių. Pasūdytame vandenyje apverdame griežinėliais supjaustytas bulves, kol suminkštės, ir nukošiame jas kiaurasamčiu.

Ant nedidelės ugnies keptuvėje pakepame smulkiai supjaustytus česnakus ir svogūnus. Kepame juos apie 10 min. vis pamaišydami.

Troškintus svogūnus sudedame į kepimo indą (20 cm. skersmens), ant svogūnų dedame menkių filę. Atskirame inde sumaišome grietinę, sūrį ir supjaustytus ančiuvius, pabarstome druska ir pipirais ir sudedame ant žuvies.
Bulvių griežinėlius apšlakstome aliejumi, druska ir pipirais ir sudedame ant sūrio mišinio. Pašauname į orkaitę 15 min.

Ištraukus pyragą iš orkaitės apibarstome jį duonos trupiniais ir trupučiu tarkuoto sūrio ir dar 5 min. dedame į orkaitę.

Labai skanus žuvies pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Orkaitę reikia įkaitinti iki 250 laipsnių. Pasūdytame vandenyje apverdame griežinėliais supjaustytas bulves, kol suminkštės, ir nukošiame jas kiaurasamčiu.

Ant nedidelės ugnies keptuvėje pakepame smulkiai supjaustytus česnakus ir svogūnus. Kepame juos apie 10 min. vis pamaišydami.

Troškintus svogūnus sudedame į kepimo indą (20 cm. skersmens), ant svogūnų dedame menkių filę. Atskirame inde sumaišome grietinę, sūrį ir supjaustytus ančiuvius, pabarstome druska ir pipirais ir sudedame ant žuvies.
Bulvių griežinėlius apšlakstome aliejumi, druska ir pipirais ir sudedame ant sūrio mišinio. Pašauname į orkaitę 15 min.

Ištraukus pyragą iš orkaitės apibarstome jį duonos trupiniais ir trupučiu tarkuoto sūrio ir dar 5 min. dedame į orkaitę.

Receptą atsiuntė Liubaska

Komentarai (5)


  • muzika 2016-11-11 16:12

    Kai sutarkuoji pieną gaunasi sūris ;-)


  • Kastis 2016-08-12 13:48

    Kaip sutarkuoti pieną? Sušaldyt šaldiklyje? ;)


  • Arnas 2013-08-05 16:37

    Pakeiskite į Afrikinį šamą (galite užsisakyti internetu). Gardu ir gerokai sveikiau. Pabandykite! :super:


  • Jonas 2011-06-04 18:05

    toks slykstus tas pyragas:D juokauju tikrai labai skanus!


  • (anonimas) 2010-12-18 21:11

    :super: :super: :super:


Daugiau receptų