Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lašiša keptuvėje su česnakais ir citrinos sultimis
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Autorius apie receptą: Lašišą keptuvėje galima iškepti per mažiau nei 10 minučių, o orkaitėje prireikia bent 15 min. Taigi, taip minutė po minutės ir susitaupo laikas. Kai esi alkanas, tai ypač Lašišą keptuvėje galima iškepti per mažiau nei 10 minučių, o orkaitėje prireikia bent 15 min. Taigi, taip minutė po minutės ir susitaupo laikas. Kai esi alkanas, tai ypač svarbu! Tik negalvokite, kad lašišą reikia kepti ilgiau, kitaip sugadinsite žuvį, ir ji taps kieta, nesultinga, praras tą gerą, sodrų lašišos skonį. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
450 gramų lašišos filė (su oda)
5 skiltelės česnakų
5 valgomieji šaukštai citrinų sultys
2.5 valgomojo šaukšto sviesto
1 valgomasis šaukštas petražolių (nebūtina, smulkintos)
šiek tiek druskos
šiek tiek malti juodieji pipirai (naudojau šviežiai maltus )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lašišos file nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į 3-4 storus gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį apibarstome druska, pipirais ir įtriname.
2.
Nulupame česnako skilteles, sutriname česnako spaustuku.
3.
Keptuvėje įkaitiname sviestą ant vidutinės stipresnės ugnies. Sudedame česnaką, išmaišome ir iškart sudedame lašišos gabalėliais odele į viršų. Kepame 4 min, tada apverčiame ir kepiname dar 3 min. Užpilame citrinos sultimis, pakaitiname dar 10 sekundžių.
4.
Pabarstome smulkintomis petražolėmis ir patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Lašiša keptuvėje su česnakais ir citrinos sultimis

Recepto autorius: Lašišą keptuvėje galima iškepti per mažiau nei 10 minučių, o orkaitėje prireikia bent 15 min. Taigi, taip minutė po minutės ir susitaupo laikas. Kai esi alkanas, tai ypač ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 3
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Lašišos file nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į 3-4 storus gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį apibarstome druska, pipirais ir įtriname.

  2. Nulupame česnako skilteles, sutriname česnako spaustuku.

  3. Keptuvėje įkaitiname sviestą ant vidutinės stipresnės ugnies. Sudedame česnaką, išmaišome ir iškart sudedame lašišos gabalėliais odele į viršų. Kepame 4 min, tada apverčiame ir kepiname dar 3 min. Užpilame citrinos sultimis, pakaitiname dar 10 sekundžių.

  4. Pabarstome smulkintomis petražolėmis ir patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų