Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lašiša su garstyčių padažu
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
9 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti)
6 valgomieji šaukštai garstyčių
2 vienetai lašišų (filė po 500 gramų)
2 valgomieji šaukštai acto (raudono vyno)
2 valgomieji šaukštai druskos (stambi)
6 valgomieji šaukštai aliejaus
20 vienetų baltųjų pipirų (grūdeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Abu lašišos filė gabalus padėti ant kepimo plėvelės.
Druską sumaišyti su cukrumi, 4 šaukštais smulkintų krapų ir sutrintais baltaisiais pipirais. Pabarstyti šiuo mišiniu lašišą, abu gabalus suglausti mišiniu pabarstyta puse į vidų, kruopščiai apvynioti plėvele. Paslėgti ir pastatyti 2-3 dienoms į šaldytuvą, kas dieną apverčiant. Išsiskyrusias sultis nupilti.
Padažui aliejų, actą, 2 šaukštus cukraus, truputį druskos, juoduosius pipirus ir garstyčias išmaišyti iki vienalytės masės, pridėti 5 šaukštus susmulkintų krapų. Padažo skonis turi gautis salsvokas.
Patiekiant nuo lašišos nubraukti krapus, filė supjaustyti plonomis riekelėmis.
Atskirai patiekti padažą ir virtas bulves.

Lašiša su garstyčių padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Abu lašišos filė gabalus padėti ant kepimo plėvelės.
Druską sumaišyti su cukrumi, 4 šaukštais smulkintų krapų ir sutrintais baltaisiais pipirais. Pabarstyti šiuo mišiniu lašišą, abu gabalus suglausti mišiniu pabarstyta puse į vidų, kruopščiai apvynioti plėvele. Paslėgti ir pastatyti 2-3 dienoms į šaldytuvą, kas dieną apverčiant. Išsiskyrusias sultis nupilti.
Padažui aliejų, actą, 2 šaukštus cukraus, truputį druskos, juoduosius pipirus ir garstyčias išmaišyti iki vienalytės masės, pridėti 5 šaukštus susmulkintų krapų. Padažo skonis turi gautis salsvokas.
Patiekiant nuo lašišos nubraukti krapus, filė supjaustyti plonomis riekelėmis.
Atskirai patiekti padažą ir virtas bulves.

Komentarai (2)


  • aura 2010-07-26 10:57

    kaip skanu %-) %-)


  • Rasa 2010-03-14 14:49

    Labai geras receptas "Gravad Lax" vadinasi :super:
    Lasisa pries marinuojant,butina 24 val palaikyti saldiklyje
    Esu baigusi Göteborgo restoranu vireju mokykla, patikekit tai butina padaryti


Daugiau receptų