Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lašiša su kaparėlių padažu ir kreminiais ryžiais
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Tokius ryžius esu valgius viename restorane, pabandžiau improvizuodama nuspėti, kaip jie daromi - manau, pavyko puikiai. Tokius ryžius esu valgius viename restorane, pabandžiau improvizuodama nuspėti, kaip jie daromi - manau, pavyko puikiai. Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai lašišų (kepsneliai)
šiek tiek itališko žolelių mišinio
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
Padažui:
150 mililitrų grietinėlės
3 valgomieji šaukštai kaparėlių
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 arbatinis šaukštelis miltai
0.5 vieneto sultinio kubelių
0.5 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus
Garnyrui:
100 gramų ryžių
100 mililitrų grietinėlės
1 arbatinis šaukštelis sviesto
5 lapai špinatų (nebūtina)
1 arbatinis šaukštelis miltai
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame lašišą: lašišos kepsnius pabarstome itališkomis žolelėmis ir paliekame marinuotis bent kelioms valandoms (aš palikau per naktį).
2.
Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname kiekvieną lašišos kepsnelio pusę po 2 minutes.
3.
Dedame kepsnius ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, pabarstome druska, pipirais ir kepame 190°C temperatūroje apie 15 minučių.
4.
Ruošiame padažą: kaparėlius beriame į puodą, šiek tiek patriname šaukštu. Sudedame kitus ingredientus, išskyrus miltus, ir maišydami užviriname.
5.
Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
6.
Ruošiame garnyrą: ryžius išverdame, kad būtų birūs.
7.
Puode užviriname grietinėlę, smulkiai sukapotus špinatus ir sviestą. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja. Paskaniname druska. Sumaišome su ryžiais.

Lašiša su kaparėlių padažu ir kreminiais ryžiais

Recepto autorius: Tokius ryžius esu valgius viename restorane, pabandžiau improvizuodama nuspėti, kaip jie daromi - manau, pavyko puikiai. Jurgitos receptai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai: Padažui: Garnyrui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Ruošiame lašišą: lašišos kepsnius pabarstome itališkomis žolelėmis ir paliekame marinuotis bent kelioms valandoms (aš palikau per naktį).

  2. Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname kiekvieną lašišos kepsnelio pusę po 2 minutes.

  3. Dedame kepsnius ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, pabarstome druska, pipirais ir kepame 190°C temperatūroje apie 15 minučių.

  4. Ruošiame padažą: kaparėlius beriame į puodą, šiek tiek patriname šaukštu. Sudedame kitus ingredientus, išskyrus miltus, ir maišydami užviriname.

  5. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštėja.

  6. Ruošiame garnyrą: ryžius išverdame, kad būtų birūs.

  7. Puode užviriname grietinėlę, smulkiai sukapotus špinatus ir sviestą. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja. Paskaniname druska. Sumaišome su ryžiais.

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai

Komentarai (1)


  • Kristina 2019-01-20 22:50

    Jeigu lašišą apkepate keptuvėje ir dar paskiau dedate į orkaitę... 190 laipsnių!!! Ir dar 15 minučių, tai ta lašiša bus sausa kaip popierius. Tokia lašiša kepama 180 laipsnių 10 minučių maksimum kad pasiektu 63 laipsnius viduje ir viskas. Jeigu kepsite iki 70 laipsnių vidinės temperatūros ji bus issausejus, visa kita aukščiau tokios temperatūros keliauja į šiukšlių dėžę!
    Padažas : užvirti grietinėlę... Tada dėti miltus... Be komentarų... Niekas taip padažų negamina net pradedantys virėjai.


Daugiau receptų