Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lauže kepta vištiena su daržovėmis ir grybais
AUTORIUS:
Laima
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
2 kilogramai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 vienetai paprikų (raudona)
0.5 stiklinės petražolių (smulkintos)
3 vienetai porų
2 vienetai svogūnų
2.5 kilogramo vištiena
1 stiklinė grietinėlės
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
2 vienetai sultinio (daržovių, kubeliai)
2 stiklinės grybų (smulkinti)
3 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių
0.5 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų (grūsti)
2 valgomieji šaukštai vyno acto (raudonasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Pastatykite virš laužo didelę ugniai atsparią keptuvę, ar kitokį patogų indą, ir įkaitinkite joje aliejų.
Vištą nuplaukite, nusausinkite, sukapokite norimo dydžio gabalais ir vartant iš visų pusių apkepkite keptuvėje virš laužo.
Bulves išvirkite puode su pasūdytu vandeniu, o išvirus nusunkite.
Šiek tiek sumažinkite laužo ugnį.
Vištienai apkepus paslinkite ją į keptuvės šonus, keptuvės centre sudėkite susmulkintus porus, paprikas, svogūnus, sultinio kubelius, supilkite raudonojo vyno actą ir retkarčiais pamaišant troškinkite, kol daržovės visiškai suminkštės.
Tuomet sudėkite į keptuvę susmulkintus grybus bei kaparėlius, išmaišykite ir patroškinę apie 5 min. sudėkite juoduosius bei raudonuosius pipirus, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska (jei reikia), išmaišykite ir patroškinkite keletą min.
Tuomet sudėkite į keptuvę pasmulkintas virtas bulves, jei per sausa, įpilkite šiek tiek vandens, suberkite petražoles ir patroškinkite apie 10-15 min.
Patiekite šiltą.
Skanaus.

Lauže kepta vištiena su daržovėmis ir grybais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pastatykite virš laužo didelę ugniai atsparią keptuvę, ar kitokį patogų indą, ir įkaitinkite joje aliejų.
Vištą nuplaukite, nusausinkite, sukapokite norimo dydžio gabalais ir vartant iš visų pusių apkepkite keptuvėje virš laužo.
Bulves išvirkite puode su pasūdytu vandeniu, o išvirus nusunkite.
Šiek tiek sumažinkite laužo ugnį.
Vištienai apkepus paslinkite ją į keptuvės šonus, keptuvės centre sudėkite susmulkintus porus, paprikas, svogūnus, sultinio kubelius, supilkite raudonojo vyno actą ir retkarčiais pamaišant troškinkite, kol daržovės visiškai suminkštės.
Tuomet sudėkite į keptuvę susmulkintus grybus bei kaparėlius, išmaišykite ir patroškinę apie 5 min. sudėkite juoduosius bei raudonuosius pipirus, supilkite grietinėlę, paskaninkite druska (jei reikia), išmaišykite ir patroškinkite keletą min.
Tuomet sudėkite į keptuvę pasmulkintas virtas bulves, jei per sausa, įpilkite šiek tiek vandens, suberkite petražoles ir patroškinkite apie 10-15 min.
Patiekite šiltą.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Laima

Komentarai


Daugiau receptų