Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lazanija
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai morkų
šiek tiek muskato (maltas)
2 vienetai salierų (stiebai)
1 vienetas svogūnų
150 gramų špinatų
300 gramų kiaulienos
300 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
150 gramų kiaulės lašinių
300 gramų vištienos kepenėlių
300 gramų jautienos
2 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
1.5 litro pieno
šiek tiek druskos
7 valgomieji šaukštai sviesto
250 mililitrų sultinio
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių (džiovinti)
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
100 gramų sūris (parmezano)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Špinatus nuplikyti ir sumalti. Iš 250 gramų miltų, špinatų, šaukštelio druskos ir kiaušinių suminkyti elastingą tešlą, uždengti servetėle, palikti 20 minučių.

Mėsą ir kumpį sumalti. Lašinukus, svogūną, morkas ir salierų stiebus smulkiai supjaustyti, apkepinti su trupučiu sviesto. Pridėti sumaltą mėsą ir kumpį, truputį pakepinti. Sudėti pomidorų pastą, raudonėlius, druskos, pipirų, supilti sultinį ir apie 20 minučių troškinti. Pridėti kubeliais supjaustytas vištienos kepenėles, dar truputį patroškinti.

5 šaukštus miltų apkepinti 5 šaukštuose sviesto, nukelti nuo ugnies, po 1 minutės supilti pieną, išmaišyti, užkelti ant ugnies, užvirinti, sumažinti ugnį ir 10 minučių nuolat maišant pavirinti, pridėti pipirų, muskato, druskos pagal skonį.

Tešlą padalinti į 6 dalis ir kiekvieną iškočioti į plonus (apie 0,1 cm storio) lakštus pagal kepimo formą. Užvirinti 2 litrus vandens, pasūdyti. Po vieną tešlos lakštus įleisti į verdantį vandenį, palaikyti 3 minutes, ištraukti, įmerkti į šaltą vandenį, ištraukti ir dėti ant servetėlės.

Kepimo formą ištepti aliejumi, įkloti lakštą tešlos, ant jo paskirstyti penktadalį mėsos įdaro, užpilti penktadalį padažo ir pabarstyti šeštadaliu sutarkuoto sūrio. Taip kartoti, kol ant viršaus bus uždėtas paskutinis tešlos lakštas. Jo viršų pabarstyti likusiu tarkuotu sūriu ir apdėlioti mažais sviesto gabaliukais.

Apie 30 minučių kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Jei vietoj savos gamybos bus naudojami paruošti lazanijų lakštai, juos taip pat reikia išvirti prieš ruošiant patiekalą.

Lazanija

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Špinatus nuplikyti ir sumalti. Iš 250 gramų miltų, špinatų, šaukštelio druskos ir kiaušinių suminkyti elastingą tešlą, uždengti servetėle, palikti 20 minučių.

Mėsą ir kumpį sumalti. Lašinukus, svogūną, morkas ir salierų stiebus smulkiai supjaustyti, apkepinti su trupučiu sviesto. Pridėti sumaltą mėsą ir kumpį, truputį pakepinti. Sudėti pomidorų pastą, raudonėlius, druskos, pipirų, supilti sultinį ir apie 20 minučių troškinti. Pridėti kubeliais supjaustytas vištienos kepenėles, dar truputį patroškinti.

5 šaukštus miltų apkepinti 5 šaukštuose sviesto, nukelti nuo ugnies, po 1 minutės supilti pieną, išmaišyti, užkelti ant ugnies, užvirinti, sumažinti ugnį ir 10 minučių nuolat maišant pavirinti, pridėti pipirų, muskato, druskos pagal skonį.

Tešlą padalinti į 6 dalis ir kiekvieną iškočioti į plonus (apie 0,1 cm storio) lakštus pagal kepimo formą. Užvirinti 2 litrus vandens, pasūdyti. Po vieną tešlos lakštus įleisti į verdantį vandenį, palaikyti 3 minutes, ištraukti, įmerkti į šaltą vandenį, ištraukti ir dėti ant servetėlės.

Kepimo formą ištepti aliejumi, įkloti lakštą tešlos, ant jo paskirstyti penktadalį mėsos įdaro, užpilti penktadalį padažo ir pabarstyti šeštadaliu sutarkuoto sūrio. Taip kartoti, kol ant viršaus bus uždėtas paskutinis tešlos lakštas. Jo viršų pabarstyti likusiu tarkuotu sūriu ir apdėlioti mažais sviesto gabaliukais.

Apie 30 minučių kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Jei vietoj savos gamybos bus naudojami paruošti lazanijų lakštai, juos taip pat reikia išvirti prieš ruošiant patiekalą.

Komentarai (8)


  • antanas 2011-10-22 13:48

    Skanu labai nors :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: nevalgiau :bloga:


  • Edvinas 2010-12-14 21:59

    Nebutu tiek mesos gal butu ir nieko


  • elena 2010-09-02 20:07

    cia labai mandra %-) buna ir paprastesniu ir kur kas skanesniu :-p :-D


  • (anonimas) 2010-09-02 19:46

    ;-) :-) :super: :-p :-p ;-) :-) :-( ;-) :-p :-D :bloga: :super: %-) :-( ;-) :-p


  • Neda 2010-08-25 22:54

    OMG, kiek daug ingredientų.. %-)


  • Neda 2010-08-25 22:54

    OMG, kiek daug ingredientų.. %-)


  • Boboy 2010-08-25 13:29

    5rusiu mesa! Kazkoks siaubas.. :bloga:
    Veliau ir buna zmones nelaimingi ir aptinge...


  • UGNIUS 2010-06-23 22:12

    pameginsiu ir as padaryti siandien ;-) ;-) ;-) :-D


Daugiau receptų