Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lazanija su Bolonijos padažu
AUTORIUS:
Knorr,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų jautienos (malta)
1 pakelis lazanijos lakštų
500 mililitrų pieno
150 gramų fermentinio sūrio ( tarkuotas)
150 mililitrų vynas (raudonas)
2 vienetai svogūnų
1 pakelis knorr fix ruošinys spagečiams „bolognese“
60 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai kvietinių dribsnių
2 skiltelės česnakų
1 arbatinis šaukštelis bazilikų
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką bei pakepkite juos karštame alyvuogių aliejuje. Kai iškeps, pridėkite maltos mėsos ir nuolat maišydami kepkite.
2.
Iškepę mėsą, įpilkite vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.
3.
Sumaišykite „Knorr FIX spagečiai Bolognese“ su 400 ml vandens ir supilkite mišinį ant mėsos. Pridėkite pomidorų pastos, baziliko ir raudonėlio. Lėtai virkite padažą maždaug 20 minučių, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės.
4.
Paruoškite bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje ir supilkite miltus. Maišykite, kol miltai susimaišys su riebalais.
5.
Supilkite pieną ir stipriai maišykite, kad nesusidarytų gniutulai. Užvirinkite padažą ir įdėkite žiupsnelį druskos. Pabaigoje į karštą padažą sudėkite tarkuotą sūrį. Maišykite, kol sūris ištirps.
6.
Sudrėkinkite karščiui atsparaus indo dugną bešamelio padažu ir sudėkite žalius makaronus.
7.
Sutepkite makaronus bešamelio padažu. Tada padėkite sluoksnį mėsos su padažu, antrą sluoksnį makaronų ir bešamelio padažą. Kartokite šiuos veiksmus iki pasibaigs mėsa. Uždenkite paskutinį sluoksnį makaronais ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Pabaigoje pabarstykite sūriu ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Lazanija su Bolonijos padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką bei pakepkite juos karštame alyvuogių aliejuje. Kai iškeps, pridėkite maltos mėsos ir nuolat maišydami kepkite.

  2. Iškepę mėsą, įpilkite vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.

  3. Sumaišykite „Knorr FIX spagečiai Bolognese“ su 400 ml vandens ir supilkite mišinį ant mėsos. Pridėkite pomidorų pastos, baziliko ir raudonėlio. Lėtai virkite padažą maždaug 20 minučių, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės.

  4. Paruoškite bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje ir supilkite miltus. Maišykite, kol miltai susimaišys su riebalais.

  5. Supilkite pieną ir stipriai maišykite, kad nesusidarytų gniutulai. Užvirinkite padažą ir įdėkite žiupsnelį druskos. Pabaigoje į karštą padažą sudėkite tarkuotą sūrį. Maišykite, kol sūris ištirps.

  6. Sudrėkinkite karščiui atsparaus indo dugną bešamelio padažu ir sudėkite žalius makaronus.

  7. Sutepkite makaronus bešamelio padažu. Tada padėkite sluoksnį mėsos su padažu, antrą sluoksnį makaronų ir bešamelio padažą. Kartokite šiuos veiksmus iki pasibaigs mėsa. Uždenkite paskutinį sluoksnį makaronais ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Pabaigoje pabarstykite sūriu ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Receptą atsiuntė Knorr

Komentarai


Daugiau receptų