Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lazanija su jautiena
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų lazanijos lakštų ((lakštai))
50 gramų sviesto
100 gramų salierų ( šaknys)
500 gramų jautienos (faršas)
500 gramų kiaulienos (faršas)
1 vienetas jautienos faršo
3 skiltelės česnakų
1 galva svogūnų
3 vienetai pomidorų pastos
1 stiklinė padažo (BEŠAMELIO)
100 gramų sūris (DŽIUGAS)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
Padažui:
2 valgomieji šaukštai sviesto
2 valgomieji šaukštai miltai
250 mililitrų pieno (arba grietinėlė)
0.5 arbatinio šaukštelio muskato
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lazanijos lakštus išvirkite. Pagaminkite įdarą: lydytame svieste apkepant faršą, tarkuotą saliero šaknį, supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Įpilkite raudono vyno, įberkite druskos ir pipirų. Nuolat maišydami sudėkite pomidorus.
Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
2.
Bešamel padažas:
Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.

Lazanija su jautiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai: Padažui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Lazanijos lakštus išvirkite. Pagaminkite įdarą: lydytame svieste apkepant faršą, tarkuotą saliero šaknį, supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Įpilkite raudono vyno, įberkite druskos ir pipirų. Nuolat maišydami sudėkite pomidorus.
    Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.

  2. Bešamel padažas:
    Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.

Receptą atsiuntė Julija

Komentarai


Daugiau receptų