Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lazanija su jautienos faršu
AUTORIUS:
Renata
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek muskato
400 gramų pomidorų pastos (konservuoti be odelių)
šiek tiek rozmarino
1 vienetas svogūnų
500 gramų jautienos faršo
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
0.5 litro pieno
400 gramų makaronų (lakštiniai)
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
100 gramų mocarelos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Keptuvėje pakepinti faršą, smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką, įberti druskos, pipirų, rozmarino. Kai faršas paruduos- supilti skardinę pomidorų, juos sumaigyti (galima įpilti ir taurę raudono vyno), viską troškinti kol sumažės skysčio. Kitoje keptuvėje ar puode išlydyti sviestą, po to supilti miltus, pakepinti kol paruduos, įberti druskos, muskato, po truputį pilti pieną ir maišyti kad nebūtų gumulėlių, pakaitinti kad truputį sutirštėtų.
Kepimo formą patepti sviestu, dėti makaronų lakštus (nevirtus), ant jo pilti faršo-išlyginti, dėti plonai supjaustytą sūrį, ant viršaus užpilti padažo, ir vėl dėti makaronus ir t.t., gaunasi 3-4 tokie sluoksniai, viršutinis sluoksnis- makaronų lakštai, sūris ir padažas. Formą uždengiame folija, dedame jau į įkaitintą orkaitę 180C, kepame 40min. Skanaus.

Lazanija su jautienos faršu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Keptuvėje pakepinti faršą, smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką, įberti druskos, pipirų, rozmarino. Kai faršas paruduos- supilti skardinę pomidorų, juos sumaigyti (galima įpilti ir taurę raudono vyno), viską troškinti kol sumažės skysčio. Kitoje keptuvėje ar puode išlydyti sviestą, po to supilti miltus, pakepinti kol paruduos, įberti druskos, muskato, po truputį pilti pieną ir maišyti kad nebūtų gumulėlių, pakaitinti kad truputį sutirštėtų.
Kepimo formą patepti sviestu, dėti makaronų lakštus (nevirtus), ant jo pilti faršo-išlyginti, dėti plonai supjaustytą sūrį, ant viršaus užpilti padažo, ir vėl dėti makaronus ir t.t., gaunasi 3-4 tokie sluoksniai, viršutinis sluoksnis- makaronų lakštai, sūris ir padažas. Formą uždengiame folija, dedame jau į įkaitintą orkaitę 180C, kepame 40min. Skanaus.

Receptą atsiuntė Renata

Komentarai (11)


  • Ahahah 2012-10-08 23:01

    Tik , kad tešlą pati dariau .. ;// nes kieta gaunasi su pirktais lakštais :))


  • Ahahah 2012-10-08 23:00

    Tiesa :)) patiko netgi labai :))


  • Ahahah 2012-10-06 19:40

    Rytoj meginsiu! :) tikriausiai bus skanu ;-)


  • Jolanta 2012-09-02 12:55

    Kelis kartus dariau lazanija, man labai patiko. Tik as darau viena sluoksni darzoviu kita su farsu. Taip daug skaniau mano nuomone. Ir man labai skanu su raugintais ar marinuotais agurkais :super: :-) ;-)


  • Torino 2011-04-03 17:15

    dėl makaronų lakštų tai viskas norma, lazanija kepama apdengta folija, tai lakštai suminkšėja. Bet pati lazanija man sunkokai suėjo, norėtųsi dar kokių daržovių, nes labai sunkiai susivirškino :-)
    bet šeimai skonis patiko :-)


  • lietuve 2011-02-25 00:55

    Na, sia savaite pirma karta gaminsiu lazanija,,manau butent pagal si recepta - parasysiu kaip isejo !


  • Jurgina 2010-10-17 14:17

    Sveiki tas kas gamina lazanija .Jo aš bandžiau nerealiai patiko :super: .Kasdien gal atsibostų,retkarčiais labai skanu. :-) :mmm:


  • as 2010-03-04 10:58

    kodel makaronaj nevirti? as niekada nebandziau su nevirtajs nes kazkada drauge dare nebuvo ymanoma valgyti :bloga: as dedu vietoje svoguno pora, graziau atrodo, paprikos visuomet ir meksikietisku darzoviu misinio siek tiek, lazanija buna siek tiek labiau panasi i tikraja :-D


  • saulyte 2009-12-05 17:40

    Ant virsaus reikia tarkuoto parmezano surio :-D


  • ne namu seimininke 2008-12-30 13:43

    Dariau 2 kartus - nereakiai skanu! Jokioje kavineje taip skaniai nepadaro!!!
    p.s. galima daryti ir su kiaulienos-jautienos farsu


Daugiau receptų