Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ledų tortas
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas ledų (šokoladiniai)
1 vienetas šokoladas (sulaužytas)
400 gramų sviesto
1 sauja sausainių (susmulkinti)
1 sauja saldainių
5 valgomieji šaukštai karamelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Ledus palikti kambario temperatūroje suminkštėti. Apvalią formą iškloti plėvele. Lydytą sviestą sumaišyti su sausainių trupiniais. Iškloti paruoštos formos dugną ir paslėgti. Padėkite į šaldiklį. Dėti šokoladinių ledų (sumaišytų su šokolado plytelėmis) sluoksnį, gerai suslėgti, aplieti tirpintu šokoladu, išlyginti sluoksnį ir padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Tada dėti sluoksnį vanilinių ledų ir paslėgti, padėti vėl į šaldiklį. Vėl dėti šokoladinių ledų, paslėgti, aplieti šokoladu ir vėl dėti į kamerą. Išėmus, dėti paskutinį vanilinių ledų sluoksnį ir padėti 2 - 3 vanaldoms į šaldiklį. Išimti tortą, palaikyti jį 10 - 15 minučių kambario temperatūroje. Tada skleisti sluoksnį sutrupintų saldainių, išlyginti paviršių, lieti karamelės (pvz. "Rudu" kremo) ir šokolado, vėl padėti tortą į šaldymo kamerą sustingti.

Ledų tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ledus palikti kambario temperatūroje suminkštėti. Apvalią formą iškloti plėvele. Lydytą sviestą sumaišyti su sausainių trupiniais. Iškloti paruoštos formos dugną ir paslėgti. Padėkite į šaldiklį. Dėti šokoladinių ledų (sumaišytų su šokolado plytelėmis) sluoksnį, gerai suslėgti, aplieti tirpintu šokoladu, išlyginti sluoksnį ir padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Tada dėti sluoksnį vanilinių ledų ir paslėgti, padėti vėl į šaldiklį. Vėl dėti šokoladinių ledų, paslėgti, aplieti šokoladu ir vėl dėti į kamerą. Išėmus, dėti paskutinį vanilinių ledų sluoksnį ir padėti 2 - 3 vanaldoms į šaldiklį. Išimti tortą, palaikyti jį 10 - 15 minučių kambario temperatūroje. Tada skleisti sluoksnį sutrupintų saldainių, išlyginti paviršių, lieti karamelės (pvz. "Rudu" kremo) ir šokolado, vėl padėti tortą į šaldymo kamerą sustingti.

Receptą atsiuntė Miglė
Gairės: Išmaišyti

Komentarai (2)


  • to birute 2015-06-04 09:13

    Su dideliu šaukštu palygink paviršių ir susislegs


  • birute 2015-02-20 18:52

    Sakykite, prasau,-kaip reikia paslegti ledus?


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...