Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ledų tortas su braškėmis
AUTORIUS:
Alma
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1.5 kilogramo ledų
3 pakeliai želės (braškių)
0.7 litro vandens
100 gramų bruknių
10 vienetų braškių
15 vienetų irisų
1.5 valgomojo šaukšto grietinėlės (30% riebumo)
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 stiklinė žemės riešutų
1 stiklinė migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į 0,7 l karšto vandens supilti 3 pakelius braškių želė (Dr.Oetker). Brinkinti apie 7 minutes. Atskirame dubenyje mikseriu išplakti šiek tiek atšildytus ledus. Po truputį, maišant srovele į ledus pilti skystą želė. Į gautą skystą masę įberti 100 bruknių. Kadangi masė labai greitai stingsta, skubiai supilti ją į formą. Forma speciali - Tupperware želė žiedas. Dėti į šaldytuvą ir laikyti mažiausiai 5-6 val.
2.
Braškes su žaliais lapkočiais 5 minutėms panardinti į labai šaltą vandenį, kad žaluma atsigautų. Uogas labai gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Į kiekvieną braškę įsmeigto po dantų krapštuką.
3.
Riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvalyti luobeles. Stambiai permalti per mėsmalę.
4.
Irisus, druską ir grietinėlę ištirpinti metaliniame dubenėlyje karšto vandens vonelėje. Galima ištirpinti mikrobangų krosnelėje (2 min.). Turime gauti tirštą masę.
5.
Kiekvieną braškę iki pusės uogos pamirkyti irisų masėje, o po to apvolioti maltuose riešutuose.
6.
Desertą sudėti į lėkštę.

Skanaus!

Ledų tortas su braškėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Į 0,7 l karšto vandens supilti 3 pakelius braškių želė (Dr.Oetker). Brinkinti apie 7 minutes. Atskirame dubenyje mikseriu išplakti šiek tiek atšildytus ledus. Po truputį, maišant srovele į ledus pilti skystą želė. Į gautą skystą masę įberti 100 bruknių. Kadangi masė labai greitai stingsta, skubiai supilti ją į formą. Forma speciali - Tupperware želė žiedas. Dėti į šaldytuvą ir laikyti mažiausiai 5-6 val.

  2. Braškes su žaliais lapkočiais 5 minutėms panardinti į labai šaltą vandenį, kad žaluma atsigautų. Uogas labai gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Į kiekvieną braškę įsmeigto po dantų krapštuką.

  3. Riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvalyti luobeles. Stambiai permalti per mėsmalę.

  4. Irisus, druską ir grietinėlę ištirpinti metaliniame dubenėlyje karšto vandens vonelėje. Galima ištirpinti mikrobangų krosnelėje (2 min.). Turime gauti tirštą masę.

  5. Kiekvieną braškę iki pusės uogos pamirkyti irisų masėje, o po to apvolioti maltuose riešutuose.

  6. Desertą sudėti į lėkštę.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Alma

Komentarai


Daugiau receptų