Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lengvai pagaminamas ryžių apkepas su varške
AUTORIUS:
Gaile
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų varškės
1 stiklinė ryžių (virti)
3 vienetai kiaušinių
4 valgomieji šaukštai cukraus
1 sauja razinų
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Varškę sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, išmaišome.
2.
Sudedame ryžius, cukrų, druską, vanilinį cukrų, razinas ir dar kartą viską gerai išmaišome.
3.
Tada įdedame į skardą pateptą riebalais ar sviestu ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus viršus.
4.
Iškepę ištraukiame ir palaikome kelias minutes prieš pjaustydami, kad geriau išsiimtų iš skardos ir truputį pastingtų. Patiekiame su grietine, uogiene ir tirpintu sviestu

Lengvai pagaminamas ryžių apkepas su varške

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Varškę sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, išmaišome.

  2. Sudedame ryžius, cukrų, druską, vanilinį cukrų, razinas ir dar kartą viską gerai išmaišome.

  3. Tada įdedame į skardą pateptą riebalais ar sviestu ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus viršus.

  4. Iškepę ištraukiame ir palaikome kelias minutes prieš pjaustydami, kad geriau išsiimtų iš skardos ir truputį pastingtų. Patiekiame su grietine, uogiene ir tirpintu sviestu

Receptą atsiuntė Gaile

Komentarai (11)


  • Ramutė 2019-04-28 16:25

    Virti-parašyta!


  • Ramutė 2019-04-28 16:24

    Labai skanu


  • Jurgita 2019-04-12 17:38

    Labai skanus apkepas!!!


  • Gytė 2019-01-03 18:15

    Ar ryžius reikia apvirti?


  • Rita Čepiene 2017-07-29 13:54

    Skanu


  • Rita 2017-07-28 23:29

    Jei ryžių apkepas,tai ryžių turi būti daugiau nei varškės, O jei varškės apkepas, tada mažiau ryžių ir daugiau varškės. Čia kažkokie vėjai surašyti. Be to, receptuose nerašomi kiekiai pagal saujas: sauja razinų...:)


  • rosvita 2017-07-27 11:15

    Pasigaminau,labai skanu


  • Nesuprantu 2017-05-29 16:21

    Kam reikia dėti netikras nuostraukas? Taip arba visai nedėkit, arba įdėkit tokį kokį gavot, kad ir nevykusį. Kam apgaudinėti????


  • aldona 2017-01-16 18:37

    juk raso 3 kiausiniai


  • Rima 2015-03-17 09:55

    Aš dažnai tokį gaminu, tik ryžius paverdu šiek tiek ir palaikau kad suminkštėtų, dedu šiek tiek cukraus, druskos ir vanilės, razinas šiek tiek pamirkytas ir smulkiai supjaustyto konservuoto ananaso, sumaišyti su varške, o į skardą pateptą sviestu paberiu zduveseliu, o tik tada visa masę ir kepu kol apskrus gražiai. Aš ryžių ir varškės dedu pusę per pusę, man taip skaniau. :)


Daugiau receptų