
šiek tiek | cinamono |
150 mililitrų | cukraus |
4 vienetai | obuolių (dideli) |
1 vienetas | kiaušinių |
150 mililitrų | kvietinių miltų |
150 mililitrų | pieno |
150 mililitrų | aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo miltelių |
Mikseriu išplakti kiaušinį su cukrum, po to pridėti viską paeiliui, kaskart išplakti.
Papurkšti arba patepti formą riebalais, supilti tešlą, ant viršaus supilti tolygiai obuolius, juos rankomis suspausti gilyn į tešlą, šiek tiek paliekant viršuje ir ant viršaus užpilti tešlą, kad gautųsi langeliai, kaip parodyta nuotraukoje.
Pagrindinis iškepimo kriterijus - gražiai parudavęs pyragas.
Mums jis yra toks skanus, kad dar neatšalęs būna didesne dalimi suvalgytas. Bet karštas jis labai birus, tai valgome su šakutėmis, atšalusį galima imti ir rankomis.
Didžiausias šio pyrago privalumas man yra tas, kad jis ir skanus, ir labai lengvai paruošiamas, sugalvojus galima tiesiog išsikepti vakarienei.
Taigi eilinį vakarą, kai užsinorėjau kažko „tokio - tokio“, o šaldytuvas jau tikrai prašėsi būti papildytas, iš tos nevilties sumaniau, kad pati galiu sukurti neblogesnį už internetinius obuolių pyragus iš to ką turiu... Na ir - gavosi toks, kokio ir ieškojau - lengvas, ne sausas, kur obuolių vos ne daugiau nei tešlos! O jis dar ir labai paprastas.
Naudojant mikserį paruošiamas per 10-15 min.
Kepama apie 50-60 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus.
Lengvas obuolių pyragas

- Cinamonas
- Cukrus, 150 mililitrų
- Obuoliai, dideli, 4 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 150 mililitrų
- Pienas, 150 mililitrų
- Aliejus, 150 mililitrų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Nulupti ir supjaustyti obuolius norimo dydžio skiltelėmis (geriau mažesnėmis), šiek tiek pabarstyti cukrumi bei cinamonu.
Mikseriu išplakti kiaušinį su cukrum, po to pridėti viską paeiliui, kaskart išplakti.
Papurkšti arba patepti formą riebalais, supilti tešlą, ant viršaus supilti tolygiai obuolius, juos rankomis suspausti gilyn į tešlą, šiek tiek paliekant viršuje ir ant viršaus užpilti tešlą, kad gautųsi langeliai, kaip parodyta nuotraukoje.
Pagrindinis iškepimo kriterijus - gražiai parudavęs pyragas.
Mums jis yra toks skanus, kad dar neatšalęs būna didesne dalimi suvalgytas. Bet karštas jis labai birus, tai valgome su šakutėmis, atšalusį galima imti ir rankomis.
Didžiausias šio pyrago privalumas man yra tas, kad jis ir skanus, ir labai lengvai paruošiamas, sugalvojus galima tiesiog išsikepti vakarienei.
Taigi eilinį vakarą, kai užsinorėjau kažko „tokio - tokio“, o šaldytuvas jau tikrai prašėsi būti papildytas, iš tos nevilties sumaniau, kad pati galiu sukurti neblogesnį už internetinius obuolių pyragus iš to ką turiu... Na ir - gavosi toks, kokio ir ieškojau - lengvas, ne sausas, kur obuolių vos ne daugiau nei tešlos! O jis dar ir labai paprastas.
Naudojant mikserį paruošiamas per 10-15 min.
Kepama apie 50-60 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus.
Komentarai (84)
Wow pyragas gavosi... Viska pagal recepta dariau, tik aliejaus pyliau 100ml vietoj 150ml ir kepiau 180° nurodyta laika. Nzn ar tai turejo kokios itakos ar ne, bet viskas super!
puikus pyragas! gavosi labai skanus , liko jau maziau negul puse :super: ir mama pagyre kad labai labai skanus:)
Tesla gavosi ziauriai per skysta, nors miltu dejau daugiu, nei parasyta, ka jau apie tuos langelius kalbeti... nzn nzn... gailiuosi jau, kad komentaru neperrskaiciau pries kepdama... kepa jis dabar, ziuresim.... :-(
o kodel man jis neissipute?
Pradėjus gamint pyragą, pamačiau, kad tešla skystoka gaunasi, tačiau įdėjus daugiau miltų, gaunasi šaunus pyragas! Tad mano pasiūlymas - įdėti daugiau miltų (tešla turi gautis kabinama šauktu) ir nedaryti juostelių ant viršaus (tešla per skysta), o tiesiog sudėti obuolius ant viršaus, pabarstyti cinamonu ir cukrumi ir pašauti kepti 180C orkaitėje iki kol iškeps (nenuėmiau laiko). Mūsų šeimai per kartą suėjo. ;)
kaip sako mano vaikas ziauriai skanu, o vyras sako kad skaniausias is visu mano keptu obouliu pyragu! jau kepu antra karta! aciu uz paprasta greita receptuka. :super:
Siandien kepiau ,koks saunus pyragas ,,,,,,aciu uz receptuka.... :super: :super: :super:
Kepiau pagal receptą, tik įmaišiau daugiau miltų, nes tešla vandens konsistencijos gavosi ir nekėlė pasitikėjimo. O iškepė ne pyragas, o košė. Jei nebūtų tiek daug komentarų, kad pyragas kažkam gavosi, sakyčiau, kad reikia šalinti receptą. Nesuprantu kodėl nesigavo. Žodžiu, tikrai ubagų pyragas ir sugadinti produktai :(
Man tai gavosi labai skanus, tik vietoj kepimo milteliu dejau sodos nugesintos grietineje ir aisku kokiais dviem saukstais daugiau miltu. Super
Gavosi skystas, manau, nereiketu pieno, nes miltu nedaug.Karstas tai is viso kose, o atsalusi jau galima valgyti.Ir cukraus perdaug tokiai miltu proporcijai.