Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lengvas pyragas-tortas
AUTORIUS:
Jovita
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
0.75 stiklinės cukraus
0.75 stiklinės kvietinių miltų
Aptepimui:
šiek tiek sviesto
Kremui:
300 mililitrų vandens (karštas)
100 mililitrų vandens (šaltas, virintas)
20 gramų želatinos
7 valgomieji šaukštai cukraus
1 pakelis želės (braškių/aviečių)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui cukrų su kiaušiniais gerai išplakti, suberti miltus ir atsargiai išmaišyti šaukštu. Skardos dugną patepti sviestu, pilti tešlą į skardą.
2.
Biskvitą kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol pagels.
3.
„Debesėliams“ želatiną užpilti 100 ml šalto, virinto vandens ir palikti maždaug 10 minučių. Želatiną statyti ant ugnies ir maišant ištirpinti, bet neužvirti.
4.
7 šaukštus cukraus ir želė išmaišyti, užpilti 300 ml karšto vandens ir maišyti, kol viskas ištirps. Įmaišyti želatiną ir palikti, kad atauštų iki kambario temperatūros.
Tuomet plakti 15 - 20 minučių elektriniu plaktuvu, kol masė pradės putoti ir šviesėti, o masės tūris labai padidės.
5.
Ant atvėsusio biskvito (dar tortinės formoje) užkrėsti „Rožinių debesėlių“ masę ir padėti į šaldytuvą. Po kelių valandų galima valgyti. Skaniai skanaus!

Lengvas pyragas-tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Biskvitui: Aptepimui: Kremui: Pabarstymui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Biskvitui cukrų su kiaušiniais gerai išplakti, suberti miltus ir atsargiai išmaišyti šaukštu. Skardos dugną patepti sviestu, pilti tešlą į skardą.

  2. Biskvitą kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol pagels.

  3. „Debesėliams“ želatiną užpilti 100 ml šalto, virinto vandens ir palikti maždaug 10 minučių. Želatiną statyti ant ugnies ir maišant ištirpinti, bet neužvirti.

  4. 7 šaukštus cukraus ir želė išmaišyti, užpilti 300 ml karšto vandens ir maišyti, kol viskas ištirps. Įmaišyti želatiną ir palikti, kad atauštų iki kambario temperatūros.
    Tuomet plakti 15 - 20 minučių elektriniu plaktuvu, kol masė pradės putoti ir šviesėti, o masės tūris labai padidės.

  5. Ant atvėsusio biskvito (dar tortinės formoje) užkrėsti „Rožinių debesėlių“ masę ir padėti į šaldytuvą. Po kelių valandų galima valgyti. Skaniai skanaus!

Receptą atsiuntė Jovita

Komentarai (25)


  • Kristina 2017-09-24 13:17

    Super receptukas aciu 100%


  • asta 2015-01-15 15:47

    Isbandziau ir timrai ten niekas nesitaso labai skanu


  • jura 2013-03-11 15:18

    dariau sita torta du kart. Antra karta i debeseliu mase citrinos sulciu dejau kad nebutu taip saldu.
    SUPERINIS torciukas!!!! :super:


  • lauruole 2013-02-14 00:18

    mm labai skaniai atrodo, bet is foto sprendziu kad lb jau didelis gaunas, o as noreciau maziuka padaryt tai kiek gr produktu man reiketu det gal galit parasyt? aciu


  • aureš9 2013-01-07 12:18

    pirstus apsilaizaiau :@


  • aureš9 2013-01-07 12:16

    vajezau jazau kaip skanmas :super: %-) :-D :-p ;-) :-( :*


  • DAlia 2012-08-07 20:32

    O ištikrųjų, kremuko labai daug padidėja :) Tad nesijaudinkit ;)


  • DAlia 2012-08-07 20:17

    Tikrai labai paprastas kremuko receptas. Aš kai darau tortą tai sluoksniuoju: biskvitas, vyšnios, kremas, biskvitas,vyšnios, kremas :) Na ir viršų papuošiu :)


  • Jovita 2012-05-17 11:24

    Aura,
    o tu pabandyk, pamatysi, kad ilgai plakant žele, ji darosi kaip putos ir iš ryškiai raudonos spalvos ji blanksta, gaunasi čiut rausva :)


  • aura 2012-01-07 18:20

    labas kaip imanoma is avieciu ir braskiu zele gauti balta spalva .Ir negaliu patiketi kad plakant zele ji taip padideja.as negaminau bet itartinai atrodo


Daugiau receptų