Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Libanietiškai troškinta triušiena su ryžiais
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
60 gramų česnakų
2 gramai juodųjų pipirų (grūsti)
5 gramai kalendrų (maltos sėklos)
300 gramų morkų
120 gramų pomidorų pastos
300 gramų ryžių
120 gramų svogūnų
1500 gramų triušienos (triušis)
60 gramų saulėgrąžų aliejaus
30 gramų druskos
400 mililitrų sultinio (vištienos)
60 gramų razinų
5 gramai pankolių (sėklos (parduoda vaistinėse))
10 gramų adžikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis mažais gabaliukais, apkepinkite 30g įkaitintame saulėgrąžų aliejuje, pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais. Razinas nuplaukite. Plonais šiaudeliais supjaustytas morkas ir svogūnus pagardinkite druska, maltomis kalendromis, pankolių sėklomis ir pakepkite 30g įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Į troškintuvą sudėkite sluoksniais dalį keptos triušienos, morkas ir svogūnus, vėl sluoksnį triušienos, smulkiai sukapotus pomidorus, česnakų skilteles, razinas, adžiką, ant viršaus suberkite išplautus ir išmirkytus ryžius, atsargiai užpilkite vištienos sultiniu ir uždengę troškinkite 160ºС orkaitėje 50-60 min.

Libanietiškai troškinta triušiena su ryžiais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis mažais gabaliukais, apkepinkite 30g įkaitintame saulėgrąžų aliejuje, pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais. Razinas nuplaukite. Plonais šiaudeliais supjaustytas morkas ir svogūnus pagardinkite druska, maltomis kalendromis, pankolių sėklomis ir pakepkite 30g įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Į troškintuvą sudėkite sluoksniais dalį keptos triušienos, morkas ir svogūnus, vėl sluoksnį triušienos, smulkiai sukapotus pomidorus, česnakų skilteles, razinas, adžiką, ant viršaus suberkite išplautus ir išmirkytus ryžius, atsargiai užpilkite vištienos sultiniu ir uždengę troškinkite 160ºС orkaitėje 50-60 min.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (4)


  • Remigijus 2012-12-23 09:14

    Skanu zinoma ir libanietiskai, bet lietuviskai skaniau :-D


  • as 2012-06-17 14:20

    jei jau taip gaila triušio, tai ir recepto kaip triušieną galinti neskaitykit ;)


  • ieva 2011-11-04 13:07

    %-) %-) %-) %-) man tai gaila triusio


  • gintautas 2010-09-15 10:47

    BANDYSIU GAMINTI


Daugiau receptų