Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietiniai blynai su kepintais obuoliais
AUTORIUS:
Neringa
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
1 valgomasis šaukštas cukraus
3 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
2 valgomieji šaukštai medaus
5 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų
500 mililitrų pieno
350 mililitrų vandens
0.2 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus (+ truputį kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, pienu bei 300 ml vandens.
Suberiame miltus ir gerai išmaišome.
Galiausiai į tešlą įmaišome aliejų ir iškepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus lietinius blynus.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą su 50 ml vandens.
Į tą patį puodą sudedame medų, rudąjį cukrų, cinamoną bei citrinų sultis ir pakaitiname, kol obuoliai apverda, suminkštėja ir viskas susimaišo į vientisą masę.
Obuolių masę tepame ant iškeptų blynų ir kiekvieną blyną po du kartus perlenkiame.
Gero apetito!

Lietiniai blynai su kepintais obuoliais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, pienu bei 300 ml vandens.
Suberiame miltus ir gerai išmaišome.
Galiausiai į tešlą įmaišome aliejų ir iškepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus lietinius blynus.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą su 50 ml vandens.
Į tą patį puodą sudedame medų, rudąjį cukrų, cinamoną bei citrinų sultis ir pakaitiname, kol obuoliai apverda, suminkštėja ir viskas susimaišo į vientisą masę.
Obuolių masę tepame ant iškeptų blynų ir kiekvieną blyną po du kartus perlenkiame.
Gero apetito!

Receptą atsiuntė Neringa

Komentarai


Daugiau receptų