Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietiniai blynai su rikota
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
220 mililitrų pieno
160 mililitrų miltai
3 vienetai kiaušinių
1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas )
1 žiupsnelis druskos
150 gramų rikotos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Visus produktus (išskyrus rikotą) sudėkite į dubenį ir suplakite iki vientisos masės elektriniu trintuvu (tuo antgaliu, kuris paprastai yra skirtas trintoms sriuboms gaminti, vaisių tyrėms trinti).
Jei norite saldžių blynelių, įdėkite ir 1,5 v.š. cukraus.
2.
Palikite tešlą trumpam pastovėti.
3.
Gerai įkaitinkite keptuvę. Temperatūrą sumažinkite iki vidutinės ir liekite po nepilną samtį tešlos. Paskirstykite ją po visą keptuvę ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.
4.
Jeigu blyneliai labai limpa prie keptuvės, patepkite ją servetėle, suvilgyta aliejumi.
5.
Ant iškepto blyno dėkite rikotą, formuokite vokelį, pakepinkite ant keptuvės.
6.
Apkeptą blynelį gardinkite mėgstamais pagardais.
Aš apibarsčiau cukraus pudra ir pagardinau šaldytomis braškėmis.

Lietiniai blynai su rikota

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Visus produktus (išskyrus rikotą) sudėkite į dubenį ir suplakite iki vientisos masės elektriniu trintuvu (tuo antgaliu, kuris paprastai yra skirtas trintoms sriuboms gaminti, vaisių tyrėms trinti).
    Jei norite saldžių blynelių, įdėkite ir 1,5 v.š. cukraus.

  2. Palikite tešlą trumpam pastovėti.

  3. Gerai įkaitinkite keptuvę. Temperatūrą sumažinkite iki vidutinės ir liekite po nepilną samtį tešlos. Paskirstykite ją po visą keptuvę ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

  4. Jeigu blyneliai labai limpa prie keptuvės, patepkite ją servetėle, suvilgyta aliejumi.

  5. Ant iškepto blyno dėkite rikotą, formuokite vokelį, pakepinkite ant keptuvės.

  6. Apkeptą blynelį gardinkite mėgstamais pagardais.
    Aš apibarsčiau cukraus pudra ir pagardinau šaldytomis braškėmis.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė

Komentarai


Daugiau receptų