Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietiniai su sūrio ir mėsos įdaru
AUTORIUS:
Greta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
350 gramų kiaulės faršo
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
2 stiklinės pieno
1.5 stiklinės vandens
200 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Į dubenį įmušame kiaušinius, įberiame šiek tiek druskos ir išplakame. Į išplaktą kiaušinį pilame pieną bei vandenį, maišydami beriame miltus ir viską gerai išmaišome iki vientisos skystos masės.
Pasiruošiame įdarą. Sutarkuojame sūrį. Nulupame, nuplauname ir smulkiai supjaustome svogūną. Dedame į keptuvę faršą, pabarstome druska bei pipirais, šiek tiek pakepiname, sudedame smulkintą svogūną ir dar truputį pakepiname.
Paimame švarią keptuvę, patepame aliejumi, įkaitiname, pilame 2 šaukštus tešlos ir kepame lietinius blynus.
Ant apkepto blyno dedame faršą su svogūnais ir šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio. Suvyniojame blyną į ritinėlį ir tuomet gautą ritinėlį dar susukame kaip parodyta nuotraukoje.
Prieš patiekiant dar apkepame blynus keptuvėje, kad gražiai parustų ir ištirptų sūris.
Skanaus!

Lietiniai su sūrio ir mėsos įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Į dubenį įmušame kiaušinius, įberiame šiek tiek druskos ir išplakame. Į išplaktą kiaušinį pilame pieną bei vandenį, maišydami beriame miltus ir viską gerai išmaišome iki vientisos skystos masės.
Pasiruošiame įdarą. Sutarkuojame sūrį. Nulupame, nuplauname ir smulkiai supjaustome svogūną. Dedame į keptuvę faršą, pabarstome druska bei pipirais, šiek tiek pakepiname, sudedame smulkintą svogūną ir dar truputį pakepiname.
Paimame švarią keptuvę, patepame aliejumi, įkaitiname, pilame 2 šaukštus tešlos ir kepame lietinius blynus.
Ant apkepto blyno dedame faršą su svogūnais ir šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio. Suvyniojame blyną į ritinėlį ir tuomet gautą ritinėlį dar susukame kaip parodyta nuotraukoje.
Prieš patiekiant dar apkepame blynus keptuvėje, kad gražiai parustų ir ištirptų sūris.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Greta

Komentarai (2)


  • Viktorija 2014-11-09 14:13

    Tikrai labai liuks, tik nsupratau kodel pienas recepte du kart minimas? Ir kepiau lasinukais patepdama keptuve, nes su aliejum man nesigauna ir blynas labai riebalo prisigeria:-)


  • julija 2011-09-21 10:56

    super :super: daznai seimai ruosiu :-)


Daugiau receptų