Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietiniai su sūriu ir pievagrybių padažu
AUTORIUS:
Inga
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
2 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
šiek tiek aliejaus (keptuvei patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui:
fermentinis sūris
Padažui:
200 g pievagrybių
50 g sviesto
100 g grietinėlės

Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, įmuškite kiaušinius ir visą laiką plakant pilkite vandens ir pieno mišinį. Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite.
Į ją plonu sluoksniu pilti tešlos ir tolygiai paskirstykite visoje keptuvėje. Kepkite iš abiejų pusių.

Įdarui fermentinį sūrį sutarkuoti burokine tarka, dėti į blyną ir jį susukti. Apkepinti keptuvėje ant lėtos ugnies.

Padažui paruošiame pievagrybius, juos supjaustome ir kepiname ant sviesto, pagardindami druska ir pipirais. Pakepinus supilti grietinėlę ir patroškinti.

Lietiniai su sūriu ir pievagrybių padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui:
fermentinis sūris
Padažui:
200 g pievagrybių
50 g sviesto
100 g grietinėlės

Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, įmuškite kiaušinius ir visą laiką plakant pilkite vandens ir pieno mišinį. Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite.
Į ją plonu sluoksniu pilti tešlos ir tolygiai paskirstykite visoje keptuvėje. Kepkite iš abiejų pusių.

Įdarui fermentinį sūrį sutarkuoti burokine tarka, dėti į blyną ir jį susukti. Apkepinti keptuvėje ant lėtos ugnies.

Padažui paruošiame pievagrybius, juos supjaustome ir kepiname ant sviesto, pagardindami druska ir pipirais. Pakepinus supilti grietinėlę ir patroškinti.

Receptą atsiuntė Inga

Komentarai (13)


  • Lina 2018-03-02 19:46

    Ka tik pagaminau ir suvalgiau, skanu, tik padaza ne taip dariau :) pievagrybius apviriau, supjausciau. Puode padariau a la besamelio padaza, idejau grybus, uzbalinau grietine. Norejosi dar svoguniuko kepto


  • Gintare 2016-02-20 22:12

    Labai skaniai isejo


  • ross 2015-10-13 18:16

    "Labai sotus" ten turejo but :-D


  • ross 2015-10-13 18:15

    Laaaabai Skanu, tik ju daug nesuvalgisi -labai sous :-)


  • kakava11 2015-02-02 20:18

    :3 niam


  • adija 2014-03-20 13:45

    siaip skanu,bet dar i vidu idet farso ar panasiai tai tada super :super:


  • gabia 2011-08-21 11:30

    kaip skanei atrodo..... 8-| .turesiu pievagrybiu-pabandysiu :mmm:


  • melynosakytes 2011-08-20 18:20

    Patikekit, labai labai labai skanu. Vertinu 10 balų ;-)


  • (anonimas) 2011-01-22 14:13

    :-) :-) :-) :-) :-)


  • priciuptas 2010-08-10 13:41

    ar tikrai cia reikalinga visa stikline pieno?


Daugiau receptų