Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietiniai su varškės įdaru ir grybų padažu
AUTORIUS:
Aistė
INGREDIENTAI:
7 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų (+ 1 šaukštas)
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
250 gramų varškės
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
šiek tiek sviesto ((kepimui))
1 valgomasis šaukštas grietinės (12 % riebumo)
2 saujos grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinio, pieno, vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus bei 350 g miltų užmaišome blynų tešlą.
Iš gautos tešlos pakepame lietinius blynus (stipriai neapkepame).
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, nulupame, sumalame ir sumaišome su varške.
Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su sviestu, įmaišome į bulvių bei varškės masę ir paskaniname viską druska bei pipirais.
Gauta mase įdarome apkeptus lietinius blynus ir juos dar apkepame keptuvėje su aliejumi.
Grybus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame, kol suminkštės.
Baigiant virti sudedame grietinę arba jogurtą, įberiame 1 šaukštą miltų, paskaniname druska bei pipirais ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštės.
Gautu padažu apipilame iškeptus įdarytus blynus ir patiekiame.
Skanaus.

Lietiniai su varškės įdaru ir grybų padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš kiaušinio, pieno, vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus bei 350 g miltų užmaišome blynų tešlą.
Iš gautos tešlos pakepame lietinius blynus (stipriai neapkepame).
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, nulupame, sumalame ir sumaišome su varške.
Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su sviestu, įmaišome į bulvių bei varškės masę ir paskaniname viską druska bei pipirais.
Gauta mase įdarome apkeptus lietinius blynus ir juos dar apkepame keptuvėje su aliejumi.
Grybus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame, kol suminkštės.
Baigiant virti sudedame grietinę arba jogurtą, įberiame 1 šaukštą miltų, paskaniname druska bei pipirais ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštės.
Gautu padažu apipilame iškeptus įdarytus blynus ir patiekiame.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aistė

Komentarai


Daugiau receptų