Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietinių blynų tortas
AUTORIUS:
Regina
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
šiek tiek laurų lapų (lapai)
šiek tiek paprikų (aitruoji, džiovinta)
2 vienetai paprikų (saldžioji)
300 gramų pomidorų pastos (marinuoti)
1 vienetas svogūnų
700 gramų vištos filė
100 gramų juodųjų alyvuogių
500 gramų pievagrybių
100 gramų sviesto
1 valgomasis šaukštas grietinės
šiek tiek prieskonių (druska ir pipirai)
šiek tiek prieskonių (Provanso)
šiek tiek kario
300 gramų lydyto sūrio
Blynams:
2 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
0.5 litro pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Smulkiai supjaustyti vištieną, įdėti po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišyti ir palikti pastovėti bent pusvalandžiui.

Iš duotųjų produktų iškepti nevisai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsime blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.

Ant sviesto pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, suversti smulkintus pievagrybius ir pakepinti kartu apie 5 min.

Irgi ant sviesto apkepti vištieną.

Tada ją sudėti į grybų masę. Dar suberti smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinti viską, kol paprikos tampa minkštos.

Tuomet sudėti grietinę, pomidorus (kelis pasilikti puošimui), įpjaustyti žalių baziliko lapelių, įdėti žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišyti ir dar kiek pakepinti.


Blynus po vieną dėti į formą, užtepti po sluoksnį įdaro, vis užtarkuoti nelabai storai lydytu sūriu.

Indą sandariai apvynioti folija ir kepti orkaitėje apie 20 - 40 min, priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas.

Kai iškepa, reikia išimti tortą iš indo, visą aptarkuoti sūriu ir vėl trumpam įdėti į orkaitę, apdėlioti pjaustytomis alyvuogėmis, pomidoriukais, bazilikais. Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti!

Lietinių blynų tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai: Blynams:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustyti vištieną, įdėti po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišyti ir palikti pastovėti bent pusvalandžiui.

Iš duotųjų produktų iškepti nevisai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie būtų tokio dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsime blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.

Ant sviesto pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, suversti smulkintus pievagrybius ir pakepinti kartu apie 5 min.

Irgi ant sviesto apkepti vištieną.

Tada ją sudėti į grybų masę. Dar suberti smulkiai pjaustytas paprikas ir kepinti viską, kol paprikos tampa minkštos.

Tuomet sudėti grietinę, pomidorus (kelis pasilikti puošimui), įpjaustyti žalių baziliko lapelių, įdėti žiupsnį Provanso prieskonių, jei reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišyti ir dar kiek pakepinti.


Blynus po vieną dėti į formą, užtepti po sluoksnį įdaro, vis užtarkuoti nelabai storai lydytu sūriu.

Indą sandariai apvynioti folija ir kepti orkaitėje apie 20 - 40 min, priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas.

Kai iškepa, reikia išimti tortą iš indo, visą aptarkuoti sūriu ir vėl trumpam įdėti į orkaitę, apdėlioti pjaustytomis alyvuogėmis, pomidoriukais, bazilikais. Šis tortas skoniu primena picą. Linkiu pabandyti!

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai


Daugiau receptų