Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietuviška duonytė
AUTORIUS:
Jūratė
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
1 sauja kmynų
1 kilogramas ruginių miltų
1 valgomasis šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą dedame 10 šaukštų miltų, supilame cukrų, druskytę, kmynus, užpilame ataušusiu 50 laipsnių užvirintu vandeniu.
Išmaišome gerai su mediniu šaukštu ir paliekame dar atvesti iki 37 laipsnių.

Tada užpilame raugą, tiesa, raugą kažkas turi jums duoti (kas "augina" ir kepa duoneles).
Išmaišome viską ir dedame šiltai 12 val.

Po 12 val. pirmiausiai nupilame raugo į buteliuką - apie 300 g ir dedame į šaldytuvą kitam kartui (kuris galioja apie 10 dienų).

Į likusią masę dedame apie 1 kg miltų.
Tešla turi būti minkšta, truputi kietesnė nei keksui. Uždengiame rankšluosčiu ir vėl padedame šiltai 3 valandoms, kad pakiltų.
Imame molinį dideli indą, išklojame kepimo popieriumi, kad nepriliptų, ir nemaišant supilame jau pakilusią masę.

Kepam 180 C orkaitėje apie 1,5 val.

Ištraukus, karštą duonytę vyniojame į rankšluostį ir paliekame ataušti.

Skanaus visiems :)

Lietuviška duonytė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į puodą dedame 10 šaukštų miltų, supilame cukrų, druskytę, kmynus, užpilame ataušusiu 50 laipsnių užvirintu vandeniu.
Išmaišome gerai su mediniu šaukštu ir paliekame dar atvesti iki 37 laipsnių.

Tada užpilame raugą, tiesa, raugą kažkas turi jums duoti (kas "augina" ir kepa duoneles).
Išmaišome viską ir dedame šiltai 12 val.

Po 12 val. pirmiausiai nupilame raugo į buteliuką - apie 300 g ir dedame į šaldytuvą kitam kartui (kuris galioja apie 10 dienų).

Į likusią masę dedame apie 1 kg miltų.
Tešla turi būti minkšta, truputi kietesnė nei keksui. Uždengiame rankšluosčiu ir vėl padedame šiltai 3 valandoms, kad pakiltų.
Imame molinį dideli indą, išklojame kepimo popieriumi, kad nepriliptų, ir nemaišant supilame jau pakilusią masę.

Kepam 180 C orkaitėje apie 1,5 val.

Ištraukus, karštą duonytę vyniojame į rankšluostį ir paliekame ataušti.

Skanaus visiems :)

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai (2)


  • jurga 2011-08-01 15:41

    nebutinai rauga turi kazkas,duoti,as ji pati pasidarau,juo dalintis nereikia


  • jurate 2011-07-20 12:17

    Pamirsau vandens kieki..reikes 1 l... :-)


Daugiau receptų