Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietuviška pica
AUTORIUS:
Elinda
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
4 vienetai bulvių (žalios)
0.5 vieneto citrinų
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek pomidorų pastos
2 vienetai svogūnų
šiek tiek jautienos faršo
1 vienetas kiaušinių
4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (arba rupūs miltai)
šiek tiek pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek kario
šiek tiek ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Taigi, mieli tautiečiai, kai kas neįprasto, bet gerai pažįstamo.

Bulves sutarkuojame burokine tarka, tarkius nusunkiame, įmušame kiaušinį, sutarkuojame svogūno galvą, dedame miltus, beriame šaukštelį druskos, kario bei ciberžolės ir gerai išmaišome. Jei tešla per skysta, įdedame džiūvėsėlių ar miltų.

Išklojame skardą folija, arba imame formą ir, patepę aliejumi, supilame tešlą į blyno formą (jei norima gauti užkandžio variantą dalintis su draugais, formuokite mažiukus blyniukus) ir pašauname į karštą orkaitę. Paruošiame jautienos faršą: apkepame faršą, įdedame įvairių prieskonių pagal skonį - druskos, mairūno, kardamono, susmulkinam svogūną, česnako galvutes ir smulkiai sukapoję pomidorą be odelės ( arba galima naudoti pomidorų padažo keturis didelius šaukštus), viską sudedame į faršą bei patroškiname.

Pabaigoje išspaudžiame pusę citrinos. Troškiname/kepame faršo masę tol, kol išgaruoja skystis ir masė virsta apskrudus. Tada masę dedame ant šiek tiek pakepusio bulvių blyno, beriame tris gerus šaukštus baziliko, užpilame grietinės, beriame druskos, prieskonių ir užklojame sūriu. Pakepame karštoje orkaitėje dar apie 15 minučių. Baigiant kepti, ant viršaus pabarstykime baziliku bei pašlakstykime šiek tiek pomidorų padažu.

Tirpsta burnoj ir išgaruoja kol dar šiltas.
Skanu su šviežiais agurkėliais ir grietine.

Lietuviška pica

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Taigi, mieli tautiečiai, kai kas neįprasto, bet gerai pažįstamo.

Bulves sutarkuojame burokine tarka, tarkius nusunkiame, įmušame kiaušinį, sutarkuojame svogūno galvą, dedame miltus, beriame šaukštelį druskos, kario bei ciberžolės ir gerai išmaišome. Jei tešla per skysta, įdedame džiūvėsėlių ar miltų.

Išklojame skardą folija, arba imame formą ir, patepę aliejumi, supilame tešlą į blyno formą (jei norima gauti užkandžio variantą dalintis su draugais, formuokite mažiukus blyniukus) ir pašauname į karštą orkaitę. Paruošiame jautienos faršą: apkepame faršą, įdedame įvairių prieskonių pagal skonį - druskos, mairūno, kardamono, susmulkinam svogūną, česnako galvutes ir smulkiai sukapoję pomidorą be odelės ( arba galima naudoti pomidorų padažo keturis didelius šaukštus), viską sudedame į faršą bei patroškiname.

Pabaigoje išspaudžiame pusę citrinos. Troškiname/kepame faršo masę tol, kol išgaruoja skystis ir masė virsta apskrudus. Tada masę dedame ant šiek tiek pakepusio bulvių blyno, beriame tris gerus šaukštus baziliko, užpilame grietinės, beriame druskos, prieskonių ir užklojame sūriu. Pakepame karštoje orkaitėje dar apie 15 minučių. Baigiant kepti, ant viršaus pabarstykime baziliku bei pašlakstykime šiek tiek pomidorų padažu.

Tirpsta burnoj ir išgaruoja kol dar šiltas.
Skanu su šviežiais agurkėliais ir grietine.

Receptą atsiuntė Elinda

Komentarai (14)


  • Dalia 2011-10-15 14:04

    Kiek grietines ;-) ?"ijungiu" :-D fantazija :super:


  • Karamba 2011-01-28 16:41

    prie alaus :alus: :-D


  • ........DDD............ 2010-07-19 12:41

    %-)


  • iwona 2010-04-16 18:19

    Gardi kokia.. sianden tetis kepe mniam pue suwalgiau :P :super: :super: ;-)


  • sandra 2010-03-12 20:57

    man su kialienos farsu skaniau,bet siaip kaip ir Giedrius sake galima juk ijungti fantazija,as nesenai su vistiena kapota dariau :super:


  • karolina 2010-01-19 17:46

    :parselis: :alus: o:-) PAMEGINKIT VISAI SKANU IR GARDU


  • karolina 2010-01-19 17:45

    VISAI NK IR SKANU MAN PATYKO KAI VYTENIS ;D :super:


  • diane 2009-08-25 18:16

    man tai neskaniai gavosi, nors pagal recepta viska dariau..nzn, gal ne visiem skanu..del folijos tai tiesa, prikibo, kad praktiskai atkabinti neimanoma..as likau nepatenkinta situo receptu :)


  • topol 2009-08-09 17:03

    bet kaip skanei atrodo! :mmm: eisiu as daryti ir seimyna palepinti!!!


  • tomas 2009-06-22 20:42

    ZIAURIAI GERULIS!! su grietine


Daugiau receptų