Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska, grūstais juodaisiais pipirais, supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautus džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų pusiaugriežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa.
Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir sudėkite į dubenį arba lėkštes.
Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis (pvz., keptomis bulvėmis, ankštinėmis pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotlapiais, čiobrelio šakele ir pan.).
Skanaus.

Lietuviškai obuolių sultyse troškinta triušiena
INGREDIENTAI:
100 gramų | abrikosų (džiovinti) |
šiek tiek | citrinų (žievelės) |
2 gramai | juodųjų pipirų (grūsti) |
3 vienetai | laurų lapų (lapeliai) |
100 gramų | morkų |
1 valgomasis šaukštas | petražolių (smulkintos) |
100 gramų | slyvų (džiovintos) |
100 gramų | svogūnų |
1 vienetas | triušienos (jaunas triušis) |
300 mililitrų | obuolių sulčių |
15 gramų | druskos |
100 gramų | sviesto |
120 mililitrų | sultinio (daržovių) |
šiek tiek | kvapiųjų pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lietuviškai obuolių sultyse troškinta triušiena
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Abrikosai, džiovinti, 100 gramų
- Citrinos, žievelės
- Juodieji pipirai, grūsti, 2 gramai
- Laurų lapai, lapeliai, 3 vienetai
- Morkos, 100 gramų
- Petražolės, smulkintos, 1 valgomasis šaukštas
- Slyvos, džiovintos, 100 gramų
- Svogūnai, 100 gramų
- Triušiena, jaunas triušis, 1 vienetas
- Obuolių sultys, 300 mililitrų
- Druska, 15 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Sultinys, daržovių, 120 mililitrų
- Kvapieji pipirai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska, grūstais juodaisiais pipirais, supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautus džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų pusiaugriežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa.
Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir sudėkite į dubenį arba lėkštes.
Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis (pvz., keptomis bulvėmis, ankštinėmis pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotlapiais, čiobrelio šakele ir pan.).
Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (4)
tikrai labai skanus patiekalas gaunasi :super:
tiesa, kam nepatinka saldus mesos patiekalai, mazinkite abrikosu ir slyvu kiekius.
labai paprastai paruosiama - apkepi triusi, sumeti visus ingredientus ir troskini. esu troskinusi ir 3 val, na viskas priklauso nuo triusio dydzio (amziaus) ir mesos kiekio.
bet siaip - super :super:
:-o :bravo: :[email protected] :-D :-D :-D :-D :-D :bloga: :bucinys: :mmm:
o jei gaminsiu be slyvų ir abrikosu?....nesugadinsiu skonio?
super, paragaukite.