Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietuviškai obuolių sultyse troškinta triušiena
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
100 gramų abrikosų (džiovinti)
šiek tiek citrinų (žievelės)
2 gramai juodųjų pipirų (grūsti)
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
100 gramų morkų
1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
100 gramų slyvų (džiovintos)
100 gramų svogūnų
1 vienetas triušienos (jaunas triušis)
300 mililitrų obuolių sulčių
15 gramų druskos
100 gramų sviesto
120 mililitrų sultinio (daržovių)
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska, grūstais juodaisiais pipirais, supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautus džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų pusiaugriežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa.
Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir sudėkite į dubenį arba lėkštes.
Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis (pvz., keptomis bulvėmis, ankštinėmis pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotlapiais, čiobrelio šakele ir pan.).
Skanaus.

Lietuviškai obuolių sultyse troškinta triušiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Triušį sukarpykite į 6 gabalus, apkepinkite svieste, sudėkite į troškintuvą, pagardinkite druska, grūstais juodaisiais pipirais, supilkite obuolių sultis, daržovių sultinį, sudėkite nuplautus džiovintus abrikosus ir slyvas, morkų ir svogūnų pusiaugriežinėlius, nedidelį gabalėlį citrinos žievelės, laurų lapelius, kvapiuosius pipirus, uždengite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol nuo kaulų pradės lengvai skirtis mėsa.
Triušieną apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir sudėkite į dubenį arba lėkštes.
Patiekite su susidariusiu padažu ir karštomis daržovėmis (pvz., keptomis bulvėmis, ankštinėmis pupelėmis, pakepinta ragaišio riekele, keliais salotlapiais, čiobrelio šakele ir pan.).
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (4)


  • lietuvaite 2012-05-05 13:10

    tikrai labai skanus patiekalas gaunasi :super:
    tiesa, kam nepatinka saldus mesos patiekalai, mazinkite abrikosu ir slyvu kiekius.
    labai paprastai paruosiama - apkepi triusi, sumeti visus ingredientus ir troskini. esu troskinusi ir 3 val, na viskas priklauso nuo triusio dydzio (amziaus) ir mesos kiekio.
    bet siaip - super :super:


  • mr. tod 2010-07-19 13:51

    :-o :bravo: :[email protected] :-D :-D :-D :-D :-D :bloga: :bucinys: :mmm:


  • viva 2009-11-18 12:39

    o jei gaminsiu be slyvų ir abrikosu?....nesugadinsiu skonio?


  • prijuoste 2009-06-14 19:55

    super, paragaukite.


Daugiau receptų