Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietuviški čenakai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
100 gramų kiaulienos (marinuota)
2 lašai sojos padažo
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
0.5 vieneto raugintų agurkų
100 gramų raugintų kopūstų
1 vienetas jelapenų (griežinėlis)
1 valgomasis šaukštas grietinės
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gal ir netikri čenakai, bet tikrai skanūs. Galima šį patiekalą vadinti tiesiog mėsos troškiniu. Aprašyta vieno, pusės litro indelio paruošimas. Gaminant daugiau indų, atitinkamai ingridientų kiekį reikia dauginti.

Į išplautą čenakams skirtą indelį sudedama kelias dienas marinuota, gabaliukias pjaustyta kiauliena, jautiena ar kita mėsa. Ant mėsos uždedamas nedidelis marinuotų ar raugintų kopūstų ir agurkų, grietinės ir pomidorų padažo šaukštai, prieskoniai, sojos padažas, gabaliukas jalapeno. Toliau dedamos smulkiai pjaustytos bulvės, o ant bulvių vėl rauginti kopūstai iki indo viršaus. Į indą įpilama šiek tiek raugintų agurkų ar kopūstų skystimo ir vandens iki pat viršaus. Indelis uždaromas ir dedamas į orkaitę. Orkaitėje geriausia kaitinti iš viršaus. Troškinama apie valandą, vandens kiekis indelyje turi sumažėti trečdaliu.

Norint neaštriai, nedėkite jalapeno ir aštrių prieskonių.
Druskos nereikia, jeigu mėsa gerai išmarinuota ir pilama r. kopūstų skysčio.

Lietuviški čenakai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Gal ir netikri čenakai, bet tikrai skanūs. Galima šį patiekalą vadinti tiesiog mėsos troškiniu. Aprašyta vieno, pusės litro indelio paruošimas. Gaminant daugiau indų, atitinkamai ingridientų kiekį reikia dauginti.

Į išplautą čenakams skirtą indelį sudedama kelias dienas marinuota, gabaliukias pjaustyta kiauliena, jautiena ar kita mėsa. Ant mėsos uždedamas nedidelis marinuotų ar raugintų kopūstų ir agurkų, grietinės ir pomidorų padažo šaukštai, prieskoniai, sojos padažas, gabaliukas jalapeno. Toliau dedamos smulkiai pjaustytos bulvės, o ant bulvių vėl rauginti kopūstai iki indo viršaus. Į indą įpilama šiek tiek raugintų agurkų ar kopūstų skystimo ir vandens iki pat viršaus. Indelis uždaromas ir dedamas į orkaitę. Orkaitėje geriausia kaitinti iš viršaus. Troškinama apie valandą, vandens kiekis indelyje turi sumažėti trečdaliu.

Norint neaštriai, nedėkite jalapeno ir aštrių prieskonių.
Druskos nereikia, jeigu mėsa gerai išmarinuota ir pilama r. kopūstų skysčio.

Komentarai (27)


  • tukas 2017-11-21 09:01

    Nesamone tikri cenakai valgomi be grietines uztenka pomidoru padazo


  • nagi nagi 2016-04-28 20:26

    kam jelapenas ir soja nelietuviski
    tegu pasidomi ar pomidoras bulves morkos agurkai ar labai lietuviski.
    Del morku galiu pasufleruoti, kad oranzine morku spalva buvo sukurta olandu karaliaus William of Orange garbei.


  • 777 2015-06-01 14:30

    Sojos padazas ir jalapenai tai tikrai labai lietuviskas patiekalas :D


  • pupu dede 2014-03-25 15:37

    viskas cia gerai su tuo receptu ko pristojot tai tiesiog troskinys o i troskini dedama visko ko nori kas dera tarpusavy, dedamas maisto produktus kurie valgomi cia nepamaisys nei jelapenas nei pupeles ar net zirniai cia fantazijos ribos beribes o troskiniai skanu :) begu pats daryt bet pagal savo asmenini recepta :) :-D


  • tai aš 2013-07-15 19:17

    Manau, kad piktireji komentatoriai prie kompo prisėdo labai alkani :-D ir pavydi paprasto naminio maisto ir pateikimo ;-)


  • Lina 2013-03-02 03:14

    Kame marinuoti mesa??? Vandenyje? Acte? Majoneze??? Nepasakyta aiskiai... Ir dar... I "isplauta" inda??? Tikrai???? Ar mes tokie idiotai kad naudotume purvinus neplautus indus????


  • Rita 2012-06-03 21:10

    OPAIEUROPA IR LAURA, jus jega! :super: :soku2: :parselis: 48N


  • Laura 2011-07-09 12:45

    Gal jus negamine cenaku ir nezinot kaip apibega ir kiek laiko poto reik sveist, kad sakot jog galejo pavalyti? matosi kad fotografavo pries valgant tai kas tau puls valyt. Man tai liux atrodo, bet mes gaminam be kopustu ir jelapenu (:


  • opaieuropa 2011-05-15 10:51

    geras receptas,baikit diskutuot,koks valgis lietuviskas,manau
    ,kad lietuviska virtuve formavosi is visu tautu virtuviu.O "patranku" megejai Erikai siulyciau savo kritikas rasineti tam skirtose forumuose,cia mes kalbam-kas skanu,kas neskanu,ka reikia tobulinti<aisku?prietrankai Erikai skirta :-p


  • ERIKA 2011-02-15 15:12

    cia yra gruzinu valgis beje-prietrankos,is kur lietuviai tokiu patiekalu prisigalvotu. :-p


Daugiau receptų