Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietuviški kopūstainiai su kalakutiena
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kopūstų
šiek tiek krapų (švieži)
3 vienetai morkų
0.5 stiklinės ryžių (apvirti)
300 gramų kalakutų faršo
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
2 litrai vandens
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
2 vienetai sultinio (kubeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūsto galvą nuplaukite, kotą išpjaukite, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 min. Apvirtą kopūstą išskirstykite lapais, kapokle išmuškite sustorėjusias vietas.
Įdarui kalakutienos filė sumalkite. Susmulkinkite svogūnus, pakepinkite svieste, įmuškite kiaušinį, suberkite apvirtus ryžius, pipirus, druską, smulkintus krapus ir gerai išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Įdarui tinka ir virta mėsa. Į ją galima dėti truputį apvirtų ryžių ar perlinių kruopų.
Po kupiną šaukštą įdaro dėkite ant paruoštų kopūsto lapų, suvyniokite į volelį ir pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių. Paruoštus balandėlius dėkite į indą, išklotą gausiu sluoksniu morkų griežinėlių, užpilkite sultinio ir troškinkite apie 40 min. Troškinimo pabaigoje supilkite grietinę ir pomidorų padažą. Valgykite pietums su virtomis bulvėmis ir morkų užpilu. Skanaus.

Lietuviški kopūstainiai su kalakutiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kopūsto galvą nuplaukite, kotą išpjaukite, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 min. Apvirtą kopūstą išskirstykite lapais, kapokle išmuškite sustorėjusias vietas.
Įdarui kalakutienos filė sumalkite. Susmulkinkite svogūnus, pakepinkite svieste, įmuškite kiaušinį, suberkite apvirtus ryžius, pipirus, druską, smulkintus krapus ir gerai išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Įdarui tinka ir virta mėsa. Į ją galima dėti truputį apvirtų ryžių ar perlinių kruopų.
Po kupiną šaukštą įdaro dėkite ant paruoštų kopūsto lapų, suvyniokite į volelį ir pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių. Paruoštus balandėlius dėkite į indą, išklotą gausiu sluoksniu morkų griežinėlių, užpilkite sultinio ir troškinkite apie 40 min. Troškinimo pabaigoje supilkite grietinę ir pomidorų padažą. Valgykite pietums su virtomis bulvėmis ir morkų užpilu. Skanaus.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (13)


  • Inesa 2009-04-23 13:07

    Pomidorų padažo į troškintuvą ir aš daug dedu :super:


  • sandra 2009-04-23 09:58

    tikrai taip, yra zmoniu, kurie balandelius troskina pomidoru padaze, versiju daug :-)


  • Inesa 2009-04-23 09:30

    Įdomiai. Tikriausiai kiek šeimininkių, tiek idėjų :taip:


  • sandra 2009-04-22 17:25

    jo, sudedu balandelius, morkytes ir ant virsaus padaziuka ir kokia 15 min. orkaiteje pazarinu. o padaziuka darau is nuoviro kur vire balandeliai + pomidoru padazas + sviestukas + pienukas + saukstas miltu, dar druskos truputuka. isverdu toki padaziuka ( panasus kaip lazanijai). ;-)


  • Inesa 2009-04-22 14:47

    orkaitėje! vau, nebūčiau sugalvojus šitaip :-) ačiū. progai pasitaikius reikės ir orkaitėje išmėginti. Taip sudedi tiesiog į troškintuvą, užpili padažu ir - orkaitėn?


  • sandra 2009-04-22 14:44

    labai graziai susukti kopustainiai tavo, as tai balandelius kai darau tai kepu su padaziuku orkaiteje. o nat keptuves pakepti niekad nebandziau, reiks pabandyti. :-)


  • Inesa 2009-04-22 14:19

    na matai, kaip gerai. Kažin, nuo ko kilo žodis balandėliai? :atsiprasau:


  • (anonimas) 2009-04-22 13:48

    aisku inesa, zinosiu, kad senovej juos kopustainiais vadino.


  • Inesa 2009-04-22 13:41

    O kokie skanūs šįkart gavosi! Tik grietinės bei pomidorų padažo tai jau negailėkit. Net mano brangiausiajam ausys lapsėjo, nors maistui lb išrankus o:-)


  • Dija 2009-04-22 13:36

    BALUNDELIAI :super: ,pats geriausias iš geriausiu patiekaliukas :jee:


Daugiau receptų