Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietuviški nesenstantys kūčiukai
AUTORIUS:
Martyna
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai aguonų
7 valgomieji šaukštai cukraus
450 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno (šiltas)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
10 gramų mielių (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištriname su cukrumi ir druska. Tada ant jų supilame šiltą pieną, tik labai labai gerai atvėsintą. Po truputį beriame miltus, bet ne visus, o tik pusę viso kiekio. Tada tešlą paliekame šiltai apie 30 min.

Po to, suberiame likusius miltus, aguonas, įpilame ištirpdytą sviestą ir minkome tešlą. Ją dar kartą paliekame pakilti šiltai apie 30-40 min.

Tuomet iš tešlos padarome apie 6 nedidelius rutuliukus ir juos formuojame taip, kad gautume ploną cilindro formos "pagaliuką" ir jį pjaustome norimo dydžio kūčiukais (stengtis nedidelius, nes jiems kepant, kūčiukai pučiasi). Sudedame supjaustytus gabaliukus į skardą ir kepame 180 C orkaitėje apie 10 – 15 minučių, kol gražiai parus. Skanaus!

Lietuviški nesenstantys kūčiukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mieles ištriname su cukrumi ir druska. Tada ant jų supilame šiltą pieną, tik labai labai gerai atvėsintą. Po truputį beriame miltus, bet ne visus, o tik pusę viso kiekio. Tada tešlą paliekame šiltai apie 30 min.

Po to, suberiame likusius miltus, aguonas, įpilame ištirpdytą sviestą ir minkome tešlą. Ją dar kartą paliekame pakilti šiltai apie 30-40 min.

Tuomet iš tešlos padarome apie 6 nedidelius rutuliukus ir juos formuojame taip, kad gautume ploną cilindro formos "pagaliuką" ir jį pjaustome norimo dydžio kūčiukais (stengtis nedidelius, nes jiems kepant, kūčiukai pučiasi). Sudedame supjaustytus gabaliukus į skardą ir kepame 180 C orkaitėje apie 10 – 15 minučių, kol gražiai parus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai (10)


  • Irina 2016-12-13 22:34

    Šilta pieną tik gerai gerai atvėsintą


  • Kristina 2016-12-13 20:55

    Cia ne kuciukai,o sausainiai.tikri kuciukai yra be pieno ir sviesto


  • [email protected] 2016-12-12 21:17

    Kūčiu maistas būna be sviesto ir pieno


  • Aušra 2014-01-09 12:58

    Labai skanūs kūčiukai,kaip iš mano vaikystės.Kitą kartą darysiu iš dvigubos normos nes jie vos sulaukė švenčių :-D :jee: Ačiū už receptą.


  • Martyna 2011-06-29 10:02

    Tikriausiai pavargau jau prašyt, bet kai turėsiu daugiau laiko- paprašysiu. :-)


  • Dalyvė 2011-06-28 22:42

    Jau kelios dienos - norėjau pasakyti :-)


  • Dalyvė 2011-06-28 22:41

    Kažkaip keista, kad jau kelios pas jus balsai nekyla. Ar pavargote prašinėti, ar draugai feisbuke baigėsi? :-D


  • R.R. 2011-06-18 10:40

    Kūčias švenčia tik katalikai. Jie privalo laikytis tradicijų. Kas jų nesilaiko, reiškia nešvenčia Kūčių, o pasidaro tik giminės baliuką. Kiti per Kūčias valgo net mėsą. Tai geras receptas, bet šiam konkursui netinkamas, nes tai yra naujoviški kūčiukai. :-D


  • Martyna 2011-06-18 10:28

    Kūčios- vienintelė metuose šventė, todėl tuomet viskas turi būti tobula ir geriausia. Tad negi siūlytumėt per Kūčias kūčiukus kepti su vandeniu ir margarinu ar kokiu aliejumi ? Skonis tikrai būtų jau nebe tas ;D


  • R.R. 2011-06-18 09:43

    Tai kad čia jau nelabai lietuviški tradiciniai kūčiukai, nes su pienu, net su sviestu, kas griežtai draudžiama per Kūčias. Čia, ko gero, skanūs sausainukasi ;-)


Daugiau receptų