Mieles ištriname su cukrumi ir druska. Tada ant jų supilame šiltą pieną, tik labai labai gerai atvėsintą. Po truputį beriame miltus, bet ne visus, o tik pusę viso kiekio. Tada tešlą paliekame šiltai apie 30 min.
Po to, suberiame likusius miltus, aguonas, įpilame ištirpdytą sviestą ir minkome tešlą. Ją dar kartą paliekame pakilti šiltai apie 30-40 min.
Tuomet iš tešlos padarome apie 6 nedidelius rutuliukus ir juos formuojame taip, kad gautume ploną cilindro formos "pagaliuką" ir jį pjaustome norimo dydžio kūčiukais (stengtis nedidelius, nes jiems kepant, kūčiukai pučiasi). Sudedame supjaustytus gabaliukus į skardą ir kepame 180 C orkaitėje apie 10 – 15 minučių, kol gražiai parus. Skanaus!

Lietuviški nesenstantys kūčiukai
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai | aguonų |
7 valgomieji šaukštai | cukraus |
450 gramų | kvietinių miltų |
200 mililitrų | pieno (šiltas) |
šiek tiek | druskos |
2 valgomieji šaukštai | sviesto |
10 gramų | mielių (šviežios) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lietuviški nesenstantys kūčiukai
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Aguonos, 4 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 7 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 450 gramų
- Pienas, šiltas, 200 mililitrų
- Druska
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Mielės, šviežios, 10 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Mieles ištriname su cukrumi ir druska. Tada ant jų supilame šiltą pieną, tik labai labai gerai atvėsintą. Po truputį beriame miltus, bet ne visus, o tik pusę viso kiekio. Tada tešlą paliekame šiltai apie 30 min.
Po to, suberiame likusius miltus, aguonas, įpilame ištirpdytą sviestą ir minkome tešlą. Ją dar kartą paliekame pakilti šiltai apie 30-40 min.
Tuomet iš tešlos padarome apie 6 nedidelius rutuliukus ir juos formuojame taip, kad gautume ploną cilindro formos "pagaliuką" ir jį pjaustome norimo dydžio kūčiukais (stengtis nedidelius, nes jiems kepant, kūčiukai pučiasi). Sudedame supjaustytus gabaliukus į skardą ir kepame 180 C orkaitėje apie 10 – 15 minučių, kol gražiai parus. Skanaus!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (10)
Šilta pieną tik gerai gerai atvėsintą
Cia ne kuciukai,o sausainiai.tikri kuciukai yra be pieno ir sviesto
Kūčiu maistas būna be sviesto ir pieno
Labai skanūs kūčiukai,kaip iš mano vaikystės.Kitą kartą darysiu iš dvigubos normos nes jie vos sulaukė švenčių :-D :jee: Ačiū už receptą.
Tikriausiai pavargau jau prašyt, bet kai turėsiu daugiau laiko- paprašysiu. :-)
Jau kelios dienos - norėjau pasakyti :-)
Kažkaip keista, kad jau kelios pas jus balsai nekyla. Ar pavargote prašinėti, ar draugai feisbuke baigėsi? :-D
Kūčias švenčia tik katalikai. Jie privalo laikytis tradicijų. Kas jų nesilaiko, reiškia nešvenčia Kūčių, o pasidaro tik giminės baliuką. Kiti per Kūčias valgo net mėsą. Tai geras receptas, bet šiam konkursui netinkamas, nes tai yra naujoviški kūčiukai. :-D
Kūčios- vienintelė metuose šventė, todėl tuomet viskas turi būti tobula ir geriausia. Tad negi siūlytumėt per Kūčias kūčiukus kepti su vandeniu ir margarinu ar kokiu aliejumi ? Skonis tikrai būtų jau nebe tas ;D
Tai kad čia jau nelabai lietuviški tradiciniai kūčiukai, nes su pienu, net su sviestu, kas griežtai draudžiama per Kūčias. Čia, ko gero, skanūs sausainukasi ;-)