Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lietuvos totorių čeburėkai
AUTORIUS:
Rita
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
10 gramų česnakų (įdarui)
šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
250 gramų svogūnų (įdarui)
300 gramų kiaulės faršo (įdarui)
200 gramų jautienos (įdarui)
1 vienetas kiaušinių (tešlai)
80 gramų kvietinių miltų (tešlai (plikiniui))
480 gramų kvietinių miltų (tešlai, 550D)
20 gramų saulėgrąžų aliejaus (tešlai)
150 gramų kefyro (įdarui)
15 mililitrų degtinės (tešlai)
250 mililitrų vandens (tešlai)
šiek tiek druskos (įdarui)
10 gramų druskos (tešlai)
šiek tiek mairūnų (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Gaunasi 10 čeburėkų.

Vandenį užvirinti kartu su aliejumi, druska, kai užvirs supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, kai atauš mušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę (aš pyliau 3 šaukštus), suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti(apie 15min).
Įdėti į maistinę plėvelę, padėti į šaldytuvą valandai.
Išėmus perminkyti, imti po gabalėlį ir plonai iškočioti, pjauti norimo dydžio skritulius lėkštelės pagalba, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
Mėsą sumalti, smulkiai supjaustyti svogūnus, česnakus, sudėti prieskonius ir kefyrą..Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant, jei kepsite keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus, kai įdėsit su didesniu šaukštu reiktų iškart užpilt aliejaus, jei aliejus neapsemtų jų.Kepti, kol gražiai apskrus.
Skanaus!!!

Lietuvos totorių čeburėkai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Gaunasi 10 čeburėkų.

Vandenį užvirinti kartu su aliejumi, druska, kai užvirs supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, kai atauš mušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę (aš pyliau 3 šaukštus), suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti(apie 15min).
Įdėti į maistinę plėvelę, padėti į šaldytuvą valandai.
Išėmus perminkyti, imti po gabalėlį ir plonai iškočioti, pjauti norimo dydžio skritulius lėkštelės pagalba, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
Mėsą sumalti, smulkiai supjaustyti svogūnus, česnakus, sudėti prieskonius ir kefyrą..Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant, jei kepsite keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus, kai įdėsit su didesniu šaukštu reiktų iškart užpilt aliejaus, jei aliejus neapsemtų jų.Kepti, kol gražiai apskrus.
Skanaus!!!

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (5)


  • ceburekas 2017-02-05 17:43

    Vodkes per mazai dedi


  • anukee 2014-11-10 15:23

    svarbu tik prie zmoniu kabinetis... nepatinka receptas...neskaityk...


  • Dalia 2014-04-25 15:57

    nu truputi sumaisyta eiga,nu bet suprasti galima... :-)


  • to vox 2014-04-25 15:39

    o tai tau neaisku jad idara idejus reikia poto uzlenkti ir apspausti sakute. ar ant tiek bukas,-a esi kad nesusigaudai:) gerai kad nors perskaityt recepta sugebejai:)


  • vox 2013-08-23 10:46

    Įdomiai čia Jūs gaminate cituoju: plonai iškočioti, pjauti norimo dydžio skritulius lėkštelės pagalba, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
    Mėsą sumalti, smulkiai supjaustyti svogūnus, česnakus, sudėti prieskonius ir kefyrą..Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje....
    Kam malti mėsą irt.t. jei jau čeburekai suformuoti ir kepa?


Daugiau receptų