Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Linos morkų pyragas
AUTORIUS:
Lina
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
0.5 arbatinio šaukštelio citrinų (žievelė)
1 stiklinė cukraus
0.5 stiklinės lazdyno reišutų (kapoti)
2 stiklinės morkų (tarkuotos)
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
100 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gerai išmaišyti sviestą su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, citrinos žievelę, cinamono miltelius, tarkuotas morkas ir viską gerai išplakti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo formą ir apibarstyti kapotais migdolais. Kepti labai karštoje orkaitėje apie 1 val.

Linos morkų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Gerai išmaišyti sviestą su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, citrinos žievelę, cinamono miltelius, tarkuotas morkas ir viską gerai išplakti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo formą ir apibarstyti kapotais migdolais. Kepti labai karštoje orkaitėje apie 1 val.

Receptą atsiuntė Lina

Komentarai (18)


  • radistas zip fm 2013-01-03 11:59

    nu bandysiu kept skaniai atrodo :super2:


  • Ieva 2010-10-09 18:00

    Viska dariau pagal recepta. Pyragas iskilo, bet neiskepe viduje, nors apie 2 val. kepiau 200 laipsniu temperaturoje :-( Nezinau kokia to priezastis... Bet iskepes pyragas turetu buti skanus, nes iskepe krasteliai ir virsus buvo tikrai skanus :-D


  • Aistė 2010-10-09 17:07

    Gana sotus ir skanus pyragas. :taip: Tik aš padidinau kai kurių produktų kiekį, na, o kepiau 200-170 C temperatūroje, laikas nuo laiko ją pamažindama. Tad iškepė per nepilną valandą, vėliau jau būtų pradėję degti riešutai. :-)


  • Vilija 2010-09-19 20:32

    Kepiau 230 C (taip suvokiau labai karštą orkaitę)
    ir po 40 minučių pyragas sudegė. :-(
    Bandysim apipjaustyt kraštus,
    gal liks kas nors valgomo. :nezinau:


  • Indrė 2010-09-17 16:03

    Morkų pyragą kepiau pirmą kart ą,o gavosi fantastiškai :-D ačiū už receptuką,net baruose nepatiekia taip skaniai!! :-p Pagardinau ant viršaus užpildama vanilinio padažo, o šalia- vanilinių ledų :-) tikras skanumėlis ! :soku:


  • Vilija 2010-06-24 21:58

    Labai skanu. Aciu. Iskepiau su dziovintom slyvom, lazdyno riesutais ir braskem is uogienes - labiausiai tiko lazdyno riesutai ir braskes. :super:


  • Lina 2010-02-27 03:09

    gal morkos labai sultingos buvo, tai tada reikejo nusunkti truputi sultis, kad butu apysauses :-)


  • asta soblinskiene 2010-02-26 13:47

    visiškai neiškilo.gavosi skanus blynas.gal zinot ka daryti, kad taip neatsitiktų?


  • Lina 2010-02-26 07:30

    kokius turi tokius ir dek ;-)


  • edita 2010-02-10 12:55

    o tai kokie tie riesutai migdolai ar lazdyno :-(


Daugiau receptų