Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lioliko apkepėlė
AUTORIUS:
Ieva
INGREDIENTAI:
2 vienetai ryžių (pakeliais)
500 gramų vištos filė
200 gramų grietinėlės
200 gramų grybų (sriuba, tiršta)
400 gramų daržovių (šaldytos)
šiek tiek sūris
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išverdame ryžius, išvirus sumaišome su kario prieskoniais, kad įgautų gražų geltoną atspalvį.
Vištienos filė supjaustome mažais kubeliais, pakepiname ant aliejaus, dedame vegetos, vištienos prieskonių. Kitoje keptuvėje patroškiname daržoves su pusė stiklinės vandens, vėlgi prieskoniai pagal skonį.
Molinius indus (naudojau du, dviem asmenims) ištepame sviestu, dedame sluoksnį ryžių, tada sluoksnį keptos vištienos, sluoksnį daržovių, tarkuoto sūrio (po viso šito dėjau dar likusių ryžių ir vėlgi tarkuoto sūrio).
Grietinėlę sumaišome su tiršta grybų sriuba ir pilame po vienodą kiekį į indelius.
Kepame 250 laipsnių orkaitėje 20- 25 minutes.
Naudokitės fantazija, nesvarbu kokios daržovės, kiek ko turi būti, išradinėkit patys ir gausit nuostabų patiekalą :) Skanaus.

Lioliko apkepėlė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išverdame ryžius, išvirus sumaišome su kario prieskoniais, kad įgautų gražų geltoną atspalvį.
Vištienos filė supjaustome mažais kubeliais, pakepiname ant aliejaus, dedame vegetos, vištienos prieskonių. Kitoje keptuvėje patroškiname daržoves su pusė stiklinės vandens, vėlgi prieskoniai pagal skonį.
Molinius indus (naudojau du, dviem asmenims) ištepame sviestu, dedame sluoksnį ryžių, tada sluoksnį keptos vištienos, sluoksnį daržovių, tarkuoto sūrio (po viso šito dėjau dar likusių ryžių ir vėlgi tarkuoto sūrio).
Grietinėlę sumaišome su tiršta grybų sriuba ir pilame po vienodą kiekį į indelius.
Kepame 250 laipsnių orkaitėje 20- 25 minutes.
Naudokitės fantazija, nesvarbu kokios daržovės, kiek ko turi būti, išradinėkit patys ir gausit nuostabų patiekalą :) Skanaus.

Receptą atsiuntė Ieva

Komentarai (11)


  • Vida 2017-09-18 12:20

    o kas negerai, kad taisysit? :)


  • Egiidjus 2015-06-28 12:06

    Manau, kad ryžių nereikia atskirai virti, nes per tiek laiko jie išvirs ir taip. Tik reikia nepridėti per daug produktų į indelius, nes virdami ryžiai pūsis.


  • dd 2015-04-14 10:58

    nu jo,sveikas maistas-is pakeliu


  • eng 2015-01-08 13:02

    O as pilu aliejaus ,svogunu ar pora dedu vegetos, pipiro siek tiek sviesto ir gera sauksta miltu,miltai pagal daroma padazo kieki, viska ismaisau keptuveje ir pilu pieno... paverdu , kad padazas sutirstetu ir uzpilu ant ryziu. Arba dar darau kartais su makaronais, VIETOJE VISTIENOS pakepinu paprastos daktariskos desros,uztarkuoju surio uzdengiu inda folija ir i orkaite 180 temp.Kepu apie 20 min. Skanaus


  • sievisb 2014-05-13 20:31

    tai gal jau laikas butu pakeisti Vegeta kitais prieskoniais?


  • Raminta 2014-01-15 17:57

    o tikrai kas cia per grybu sriuka? :-)


  • Egle 2014-01-14 15:44

    nesąmonė bus,nes visi produktai jau virti kepti ir dar kepti 25 min prie 250 laipsnių?


  • Eva 2013-11-27 20:01

    Man tik idomu kas is tu ryziu lieka ,jei jie isvire dar 25 min orkaitej kepa


  • Kristuke 2011-07-20 17:58

    Idomi ideja, reiks pabandyt.


  • Gitaaa 2010-10-26 21:06

    labai skaniai atrodo :mmm:


Daugiau receptų