Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lotaringiškas daržovių pyragas
AUTORIUS:
Jūratė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas pomidorų pastos ((papuošimui))
Tešlai:
150 gramų miltai
100 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 vienetas cukinijos
1 vienetas bulvių
1 vienetas morkų
3 vienetai kiaušinių ((tryniai))
100 mililitrų grietinėlės
100 gramų sūris (fermentinis)
1 žiupsnelis bazilikų (džiovintas)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išsijoti miltus ir sumaišyti su žiupsneliu druskos. Sutarkuoti gerai atšaldytą sviestą ir sumaišyti su miltais. Užminkyti trapią tešlą. Jei tešla gaunasi per rupi, įpilti 1 - 2 valg. š. vandens. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaltai apie 30 min.
2.
Cukiniją, bulvę ir morką sutarkuoti burokine tarka, nuspausti sultis, pabarstyti druska ir pipirais, šiek tiek apkepti keptuvėje ant aliejaus ar sviesto ir palikti atvėsti.
3.
Į apvalios kepimo formos (∅ 24 cm) dugną įkloti 2\3 atvėsintos tešlos. Iš likusio 1\3 tešlos padaryti pyrago kraštelius. Visą būsimą pyragą užkloti kepimo popieriumi ir ant jo užpilti pupelių (žirnių ar ryžių,taip kad tešlą prispaustų). Tokiu būdu pyrago pagrindą kepti apie 10 - 15 min. iki +200°C temp. jau įkaitintoje orkaitėje.
4.
Tuo metu į atvėsusias apkeptas daržoves supilti grietinėlę, kiaušinių trynius, sudėti tarkuotą sūrį, bazilikus, šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
5.
Nuo lengvai apkepusio pyrago pagrindo nuimti kepimo popierių ir pupeles ir supilti daržovių - trynių - grietinėlės masę. Papuošti pyragą pomidoro skiltelėmis ir kepti jau įkaitintoje iki + 180°C orkaitėje apie 15 min.

Gero apetito!

P.S. Pyragas skanus tiek karštas, tiek ir visai atvėsęs:)

Lotaringiškas daržovių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Tešlai: Įdarui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Išsijoti miltus ir sumaišyti su žiupsneliu druskos. Sutarkuoti gerai atšaldytą sviestą ir sumaišyti su miltais. Užminkyti trapią tešlą. Jei tešla gaunasi per rupi, įpilti 1 - 2 valg. š. vandens. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaltai apie 30 min.

  2. Cukiniją, bulvę ir morką sutarkuoti burokine tarka, nuspausti sultis, pabarstyti druska ir pipirais, šiek tiek apkepti keptuvėje ant aliejaus ar sviesto ir palikti atvėsti.

  3. Į apvalios kepimo formos (∅ 24 cm) dugną įkloti 2\3 atvėsintos tešlos. Iš likusio 1\3 tešlos padaryti pyrago kraštelius. Visą būsimą pyragą užkloti kepimo popieriumi ir ant jo užpilti pupelių (žirnių ar ryžių,taip kad tešlą prispaustų). Tokiu būdu pyrago pagrindą kepti apie 10 - 15 min. iki +200°C temp. jau įkaitintoje orkaitėje.

  4. Tuo metu į atvėsusias apkeptas daržoves supilti grietinėlę, kiaušinių trynius, sudėti tarkuotą sūrį, bazilikus, šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.

  5. Nuo lengvai apkepusio pyrago pagrindo nuimti kepimo popierių ir pupeles ir supilti daržovių - trynių - grietinėlės masę. Papuošti pyragą pomidoro skiltelėmis ir kepti jau įkaitintoje iki + 180°C orkaitėje apie 15 min.

    Gero apetito!

    P.S. Pyragas skanus tiek karštas, tiek ir visai atvėsęs:)

Receptą atsiuntė Jūratė

Komentarai


Daugiau receptų