Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lukštuose įdaryti kiaušiniai
AUTORIUS:
Audronė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
5 vienetai kiaušinių
3 galvos svogūnų
3 valgomieji šaukštai petražolių (džioviti)
100 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
10 riekių batono (ilgas)
10 vienetų ridikėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išvirti kietai, dar karštus perpjauti pusiau aštriu peiliu, šaukšteliu atsargiai išskobti iš lukšto
2.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, apkepinti 50 gr.sviesto,kol pasidarys skaidrūs, negailėti sviesto,pagardinti druska, truputį atvėsinti.
3.
Sumalti kiaušinius, džiovintas petražoles ir kepintus svogūnus, viską pagardinti pagal skonį druska ir maltais pipirais, gerai išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Šaukšteliu užpildyti mase lukšto puseles, atsargiai prispausti masę, paniruoti maltais džiuvėsėliais, apkepti svieste, kol gražiai apskrus.
5.
Patiekti ant batono skridinėlio ,kurį galima paskrudinti ant sviesto arba išsikepti skridinėlių iš šaldytos bemielės tešlos
6.
Papuošti išpjaustytu ridikėliu ir turimais žalumynais.
7.
Šis patiekalas mūsų šeimoje gaminamas daugiau kaip 50 metų- būtinai per šv.Velykas ir per svarbias šeimos šventes.

Skanaus !

Lukštuose įdaryti kiaušiniai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išvirti kietai, dar karštus perpjauti pusiau aštriu peiliu, šaukšteliu atsargiai išskobti iš lukšto

  2. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, apkepinti 50 gr.sviesto,kol pasidarys skaidrūs, negailėti sviesto,pagardinti druska, truputį atvėsinti.

  3. Sumalti kiaušinius, džiovintas petražoles ir kepintus svogūnus, viską pagardinti pagal skonį druska ir maltais pipirais, gerai išmaišyti iki vientisos masės.

  4. Šaukšteliu užpildyti mase lukšto puseles, atsargiai prispausti masę, paniruoti maltais džiuvėsėliais, apkepti svieste, kol gražiai apskrus.

  5. Patiekti ant batono skridinėlio ,kurį galima paskrudinti ant sviesto arba išsikepti skridinėlių iš šaldytos bemielės tešlos

  6. Papuošti išpjaustytu ridikėliu ir turimais žalumynais.

  7. Šis patiekalas mūsų šeimoje gaminamas daugiau kaip 50 metų- būtinai per šv.Velykas ir per svarbias šeimos šventes.

    Skanaus !

Receptą atsiuntė Audronė

Komentarai


Daugiau receptų