Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Lydeka druskoje
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek rozmarino (džiovintos šakelės)
2 vienetai lydekų (vidutinio dydžio)
2 kilogramai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lydekas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į žuvies pilvo ertmę sudėkite rozmarino šakeles.
Ant skardos dugno berkire 2-3 cm sluoksnį druskos, ant jo dėkite lydeką ir apiberkite likusia druska. Pašaukite į 240 C orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.
Išėmę iš orkaitės, kelias minutes luktelėkite, kol lydeka pravės, tada nužerkite, tiksliau, lengvai nuskaldykite, druską.
Valgykite su garuose troškintomis daržovėmis, apšlakstytomis lydytu sviestu ar grietinėlė.

Pastaba. Nesibaiminkite, kad žuvis bus per sūri. Taip ruošiama, ji pasisavins druskos būtent tiek, kiek reikia.
Patarimas. Orkaitėje kepamos žuvies kvapas taip nedirgins, jeigu į atskirą indą orkaitėje įdėsite kelias žalias bulves.

Lydeka druskoje

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Lydekas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Į žuvies pilvo ertmę sudėkite rozmarino šakeles.
Ant skardos dugno berkire 2-3 cm sluoksnį druskos, ant jo dėkite lydeką ir apiberkite likusia druska. Pašaukite į 240 C orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.
Išėmę iš orkaitės, kelias minutes luktelėkite, kol lydeka pravės, tada nužerkite, tiksliau, lengvai nuskaldykite, druską.
Valgykite su garuose troškintomis daržovėmis, apšlakstytomis lydytu sviestu ar grietinėlė.

Pastaba. Nesibaiminkite, kad žuvis bus per sūri. Taip ruošiama, ji pasisavins druskos būtent tiek, kiek reikia.
Patarimas. Orkaitėje kepamos žuvies kvapas taip nedirgins, jeigu į atskirą indą orkaitėje įdėsite kelias žalias bulves.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (9)


  • S 2016-01-04 19:34

    Puses kg lydekaite isdziuvo, reikia kepti max 20 min... Ir citrinos griezineliai viduje butu geriau uz ta rozmarina, aisku cia skonio reikalas....


  • runce 2013-03-06 14:49

    mano vyras privalges vos nenutrosko :-) alaus isgere keturis butelius :-D


  • savas 2010-10-23 12:30

    tik nepamirskit pasistatyt kibira alaus pries pradedant valgyt :alus: :bloga:


  • Tadas 2010-05-01 12:12

    :super:


  • aiste 2010-03-25 16:35

    O kaip itariu druska kogero tokiam patiekalui labiau tinkama yra ta stambi, gel netgi tokia kaip buna kristaliukai?..su smulkia gal nelabai gautusi... :nezinau:


  • sandra 2009-04-30 07:52

    as skaiciau pastaba, bet kazkaip itarimas kilo, zinau, kad kai sudau lasisa tai ji pasiima tik tiek kiek reikia, o vat su kepimu - nezinojau :-)


  • Inesa 2009-04-29 23:54

    Sandra, skaityk pastaba ;) tikrai ne.


  • sandra 2009-04-29 22:47

    o per suri lydeka nesigauna?


  • Autorė 2009-02-10 16:28

    Beje, prieš vartojimą, odelė pašalinama.


Daugiau receptų