Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Makaronai su juodaisiais trumais
AUTORIUS:
Daiva
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų makaronų (penne, spagheti arba rigatoni)
100 gramų kiaulės šoninės (šaltai rūkyta)
50 gramų sviesto
50 gramų parmezano sūrio (gali būti bet koks kitas kietasis sūris)
60 gramų grybų (šviežūs juodieji trumai, gali būti konservuoti)
3 vienetai kiaušinių
1 skiltelė česnakų
1 galva svogūnų (nedideli)
1 stiklinė pieno
1 žiupsnelis muskato
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Užvirinkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens makaronus. Makaronus virkite kaip nurodyta ant pakelio.
2.
Kol makaronai virs, keptuvėje ant šiek tiek alyvuogių aliejaus pasikepinkite susmulkintą šoninę, kapotą česnaką ir plonais griežinėliais pjaustytą svogūną. Kepinkite viską ant mažos ugnies, kol viskas virs aukso spalvos.
3.
Tada keptuvę patraukite nuo ugnies, įpilkite pieno, įdėkite sviesto ir parmezano su šiek tiek muskato, druskos ir pipirų, nepamirškite ir trumų (jei naudosite konservuotus trumus nusunkite nuo jų aliejų jį panaudosite salotoms).
4.
Nusausinkite makaronus, kai jie jau bus išvirę ir dėkite viską į keptuvę, keptuvę dedate ant ugnies ir viską maišote, užpilkite kiaušinius (kiaušinius prieš tai susiplakite) ir viską maišydami dar truputį pakepkite, kol viskas taps kreminės spalvos. Patiekite karštą.
Skanaus

Makaronai su juodaisiais trumais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Užvirinkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens makaronus. Makaronus virkite kaip nurodyta ant pakelio.

  2. Kol makaronai virs, keptuvėje ant šiek tiek alyvuogių aliejaus pasikepinkite susmulkintą šoninę, kapotą česnaką ir plonais griežinėliais pjaustytą svogūną. Kepinkite viską ant mažos ugnies, kol viskas virs aukso spalvos.

  3. Tada keptuvę patraukite nuo ugnies, įpilkite pieno, įdėkite sviesto ir parmezano su šiek tiek muskato, druskos ir pipirų, nepamirškite ir trumų (jei naudosite konservuotus trumus nusunkite nuo jų aliejų jį panaudosite salotoms).

  4. Nusausinkite makaronus, kai jie jau bus išvirę ir dėkite viską į keptuvę, keptuvę dedate ant ugnies ir viską maišote, užpilkite kiaušinius (kiaušinius prieš tai susiplakite) ir viską maišydami dar truputį pakepkite, kol viskas taps kreminės spalvos. Patiekite karštą.
    Skanaus

Receptą atsiuntė Daiva

Komentarai (1)


  • Karolina 2015-01-30 12:32

    Koks idomus receptukas :) Gaila, kad mano vyras nevalgo makaronu :(


Daugiau receptų