Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Makaronai su pievagrybiais
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas krapų (ryšulėlis)
1 vienetas svogūnų
500 gramų makaronų (kaspinėliai)
400 gramų pievagrybių
150 gramų grietinėlės
šiek tiek parmezano sūrio (tarkuotas)
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagal nurodymus ant pakelio išvirkite makaronų kaspinėlius. Juos perpilkit šaltu vandeniu ir įdėkite šaukštą sviesto, jam tirpstant, pamaišykite. Palikite stovėti uždengtus. Svieste pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūno galvą, o šiems apskrudus, sudėkite nuplautus bei griežinėliais susmulkintus pievagrybius ir kepinkite toliau. Paskaninkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir supilkite grietinėlę. Troškinkite apie 10 minučių. Tuomet ant grybų sudėkite virtus makaronus, apibarstykite smulkintais krapais ir dar kelias minutes pakepinkite. Prieš tiekdami, apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Papuoškite petražolės šakele bei marinuotais pievagrybiais, susmeigtais mediniu iešmeliu.
Skanaus ;)

Makaronai su pievagrybiais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pagal nurodymus ant pakelio išvirkite makaronų kaspinėlius. Juos perpilkit šaltu vandeniu ir įdėkite šaukštą sviesto, jam tirpstant, pamaišykite. Palikite stovėti uždengtus. Svieste pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūno galvą, o šiems apskrudus, sudėkite nuplautus bei griežinėliais susmulkintus pievagrybius ir kepinkite toliau. Paskaninkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir supilkite grietinėlę. Troškinkite apie 10 minučių. Tuomet ant grybų sudėkite virtus makaronus, apibarstykite smulkintais krapais ir dar kelias minutes pakepinkite. Prieš tiekdami, apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Papuoškite petražolės šakele bei marinuotais pievagrybiais, susmeigtais mediniu iešmeliu.
Skanaus ;)

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (6)


  • sandra 2016-02-15 11:09

    Istikro makaronus reike nuplauti po saltu vandeniu tam kad jie nesuliptu as pati vireja tai zinau kaip kas daroma


  • Dalmine Bergamasca 2015-09-20 13:06

    Gyvenu Italijoj,išverčiau receptą kambariokei Silvanai.Toj vietoj kur liepiama išvirtus makaronus perpilti šaltu vandeniu,ji tik išvertė akis ir prašė patikslinti.Na tikrai sakau,taip parašyta.Silvana užprotestavo,kad jokiu būdu NEGALIMA makaronų perpilti šaltu vandeniu,reikia tik nupilti vandens perteklių nuo išvirtų makaronų...Manau,kad lietuviai apie makaronus nieko neišmano,bet receptus su makaronais kuria


  • ruta 2011-09-10 01:56

    as labai skania misraine zinau su pievagrybiais,dedasi zirneliai,pakepinti pievagrybiai su svogunais,morkos,as dedu konservuotas ( kur buna per puse su zirneliais stiklainiuose morkos konservuotos) viska sumaisyti su isvirtais makaronais,ideti kelis saukstus majonezo,ir kaip skanu,niam niam


  • LITA 2011-09-09 14:19

    sviestas 200gr???


  • Nesvarbu 2009-11-26 10:20

    dariau tik be krapu ir be surio.. skanu:)


  • megeja 2009-03-26 20:12

    Viskas super atrodoir skanu,tik su sviestu tai turbut ryskiai perdeta,kiek suprantu reikalingas saukstas ir dar kepimui tiek...is kur 200gr? :-)


Daugiau receptų