Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Makaronų apkepas
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
1 vienetas paprikų (raudonoji)
3 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
4 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis)
8 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
300 gramų makaronų (spageti)
50 gramų pieno (su apeksinais)
150 gramų pieno (tarkuotas)
šiek tiek druskos (česnakinė)
šiek tiek aliejaus (kepimui ir kepimo indo patepimui)
0.5 arbatinio šaukštelio čili pipirų (maltas)
šiek tiek žalumynų (kapoti)
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Pasūdytame vandenyje 8-10 min išvirkite spageti makaronus, perkoškite po šalto vandens srove, sumaišykite su šaukštu aliejaus, kad nesuliptų. Dar įpilkite šviesaus sojos padažo

2. Nulupkite svogūną, susmulkinkite ir kelias minutes pakepinkite keptuvėje.

3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę bei supjaustykite griežinėliais.

4. Papriką perpjaukite pusiau, išvalykite sėkliukes, susmulkinkite ir kartu su pomidorais sumeskite į svogūnų troškinį. Viską pagardinkite česnakine druska, maltais čili pipirais bei austrių padažu.

5. Pusę makaronų dėkite į aliejumi pateptą kepimo formą. Sukrėskite dalį kepintų daržovių troškinio, dalį smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio su apelsinais, tada dėkite likusius makaronus, supilkite likusį troškinį ir su bazilikais sumaišytą pomidorų padažą.

6. Kiaušinius gerai išplakite, pagardinkite žiupsneliu česnakinės druskos, žalumynais ir pilkite ant apkepo. Užbarstykite likusį "apelsininį" sūrį, visą tarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus!

Makaronų apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Pasūdytame vandenyje 8-10 min išvirkite spageti makaronus, perkoškite po šalto vandens srove, sumaišykite su šaukštu aliejaus, kad nesuliptų. Dar įpilkite šviesaus sojos padažo

2. Nulupkite svogūną, susmulkinkite ir kelias minutes pakepinkite keptuvėje.

3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę bei supjaustykite griežinėliais.

4. Papriką perpjaukite pusiau, išvalykite sėkliukes, susmulkinkite ir kartu su pomidorais sumeskite į svogūnų troškinį. Viską pagardinkite česnakine druska, maltais čili pipirais bei austrių padažu.

5. Pusę makaronų dėkite į aliejumi pateptą kepimo formą. Sukrėskite dalį kepintų daržovių troškinio, dalį smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio su apelsinais, tada dėkite likusius makaronus, supilkite likusį troškinį ir su bazilikais sumaišytą pomidorų padažą.

6. Kiaušinius gerai išplakite, pagardinkite žiupsneliu česnakinės druskos, žalumynais ir pilkite ant apkepo. Užbarstykite likusį "apelsininį" sūrį, visą tarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (4)


  • Indre 2009-06-27 13:50

    Labai patiko. :miegu: :super:


  • Inesa 2009-02-11 21:17

    Ir ne tik atrodo ;-) :mmm:
    Net mano labiau mėsą pripažįstančiam brangiausiajam patiko :bucinys: :soku2:


  • Rokas 2009-02-11 15:55

    Skaniai atrodo!


  • Inesa 2009-02-11 14:02

    Labai malonus gaminimo procesas :) tik makaronai labiau tiktų kaspinėliai, ar vamzdeliai, manau. Bet turejau tik spageciu :geda:


Daugiau receptų