Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Makrelė su agrastų padažu ir garintomis morkomis
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
95 gramai agrastų
7 gramai cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų (ar peletrūnai)
1 vienetas skumbrių
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek acto (obuolių)
1 valgomasis šaukštas vandens
šiek tiek druskos
15 gramų sviesto (naminis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Makrelei (rusiškai bus skumbrė, anksčiau makrelių kuršiai prisigaudydavo Baltijos jūroje) nukirpkite pelekus ir pusę uodegos, švariai išdarykite, nupjaukite galvą, popierine servetėle išvalykite likusius kraujus, įpjaukite per vidurį, atknokite puseles, išimkite nugarkaulį, ištraukite didžiąsias ašakas, žuvį pašlakstykite šaukštu obuolių acto (aukštojoje virtuvėje – citrinų sunka), pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, į vidurį įdėkite krapų arba petražolių šakelių, bet čia geriausiai tinka peletrūnų šakelės (daugiametis prieskoninis augalas, kurį savo kiemuose, daržuose augino kiekviena kuršietė, nes peletrūnas, ypatingai šviežias, žuviai suteikia nepaprastai šventišką, sakyčiau netgi iškilmingą aromatą), ir suvožkite puseles.

Makrelei keliose vietose įstrižai įpjaukite nugarą, pagardinkite druska, teptuku aptepkite saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje iš abiejų pusių po 7-9 minutes.

95g agrastų nukarpykite uodegėles, suberkite į prikaistuvį arba keptuvę, įpilkite šaukštą vandens, įberkite 7g cukraus ir virkite ant mažos ugnies, kol agrastai suminkštės. Kelias uogas pasilikite papuošimui, o likusias pertrinkite per smulkų sietą. Prikaistuvyje įkaitinkite 15g naminio sviesto, žiupsnelį džiovintų peletrūnų ir suplakite su agrastų tyrele. Tiesa, jei dar nėra agrastų, drąsiai galima paruošti spanguolių padažą ( tinka net šaldytos spanguolės).

Garnyrui patiekite garintų morkų juostelių ir citrinos skiltelę.

Makrelė su agrastų padažu ir garintomis morkomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Makrelei (rusiškai bus skumbrė, anksčiau makrelių kuršiai prisigaudydavo Baltijos jūroje) nukirpkite pelekus ir pusę uodegos, švariai išdarykite, nupjaukite galvą, popierine servetėle išvalykite likusius kraujus, įpjaukite per vidurį, atknokite puseles, išimkite nugarkaulį, ištraukite didžiąsias ašakas, žuvį pašlakstykite šaukštu obuolių acto (aukštojoje virtuvėje – citrinų sunka), pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, į vidurį įdėkite krapų arba petražolių šakelių, bet čia geriausiai tinka peletrūnų šakelės (daugiametis prieskoninis augalas, kurį savo kiemuose, daržuose augino kiekviena kuršietė, nes peletrūnas, ypatingai šviežias, žuviai suteikia nepaprastai šventišką, sakyčiau netgi iškilmingą aromatą), ir suvožkite puseles.

Makrelei keliose vietose įstrižai įpjaukite nugarą, pagardinkite druska, teptuku aptepkite saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje iš abiejų pusių po 7-9 minutes.

95g agrastų nukarpykite uodegėles, suberkite į prikaistuvį arba keptuvę, įpilkite šaukštą vandens, įberkite 7g cukraus ir virkite ant mažos ugnies, kol agrastai suminkštės. Kelias uogas pasilikite papuošimui, o likusias pertrinkite per smulkų sietą. Prikaistuvyje įkaitinkite 15g naminio sviesto, žiupsnelį džiovintų peletrūnų ir suplakite su agrastų tyrele. Tiesa, jei dar nėra agrastų, drąsiai galima paruošti spanguolių padažą ( tinka net šaldytos spanguolės).

Garnyrui patiekite garintų morkų juostelių ir citrinos skiltelę.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (4)


  • na 2015-05-29 10:13

    jei makrele-tai si zuvis yra menke.Ir siu zuvu mesa lamai skirtinga.


  • Patricija 2010-08-27 13:30

    visai nieko :valgau: :atsiprasau:


  • Liama 2010-08-23 18:41

    kiek zinau, sita zuvis vadinasi SKUMBRIJA


  • mamyte.... 2010-07-19 14:16

    :mmm:


Daugiau receptų