Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Maltos mėsos kotletai su kuminais ir raudonuoju padažu (Σουτζουκάκια)
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Kuminas šiame patiekale groja pirmuoju smuiku ir yra patiekalo pagrindinis akcentas. Be jo šis patiekalas tiesiog netektų prasmės. Kuminas šiame patiekale groja pirmuoju smuiku ir yra patiekalo pagrindinis akcentas. Be jo šis patiekalas tiesiog netektų prasmės. Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų kiaulės faršo
80 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
2 riekės duonos
2 skiltelės česnakų (smulkinti)
1 saujelė petražolių (smulkintos)
1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas)
1 žiupsnelis jūros druskos
1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
Padažui:
200 gramų konservuotų pomidorų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 arbatinio šaukštelio kumino (maltas)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
1 skiltelė česnakų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Duonos riekes suplėšyti smulkiais gabaliukais ir užmerkti vyne kelioms minutėms.
2.
Nugręžti duoną, dėti ją į dubenį. Sudėti likusius ingredientus: maltą mėsą, smulkintą česnaką, smulkintas petražoles, druską, pipirus ir kuminą.
3.
Gerai išminkyti mėsą su visais ingredientais, uždengti dubenį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 30 min.
4.
Pamirkius rankas likusiame vyne suformuoti cepelino formos kotletukus. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
5.
Susmulkinti česnaką, pomidorus. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus, suberti česnakus, pomidorus, pagardinti cukrumi, druska ir kuminu. Kaitinti padažą, tol kol išgaruos skystis ir liks tirštas padažas.
6.
Patiekti su ryžiais, ant kotletų užpilti paruošto padažo.

Maltos mėsos kotletai su kuminais ir raudonuoju padažu (Σουτζουκάκια)

Recepto autorius: Kuminas šiame patiekale groja pirmuoju smuiku ir yra patiekalo pagrindinis akcentas. Be jo šis patiekalas tiesiog netektų prasmės. Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai: Padažui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Duonos riekes suplėšyti smulkiais gabaliukais ir užmerkti vyne kelioms minutėms.

  2. Nugręžti duoną, dėti ją į dubenį. Sudėti likusius ingredientus: maltą mėsą, smulkintą česnaką, smulkintas petražoles, druską, pipirus ir kuminą.

  3. Gerai išminkyti mėsą su visais ingredientais, uždengti dubenį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 30 min.

  4. Pamirkius rankas likusiame vyne suformuoti cepelino formos kotletukus. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

  5. Susmulkinti česnaką, pomidorus. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus, suberti česnakus, pomidorus, pagardinti cukrumi, druska ir kuminu. Kaitinti padažą, tol kol išgaruos skystis ir liks tirštas padažas.

  6. Patiekti su ryžiais, ant kotletų užpilti paruošto padažo.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų