
šiek tiek | abrikosų (džiovinti, nepilna) |
šiek tiek | cukraus (nepilna) |
5 vienetai | kiaušinių |
1 stiklinė | kvietinių miltų |
5 valgomieji šaukštai | manų kruopų |
50 gramų | vandens |
1 kilogramas | varškės |
145 gramai | sviesto |
2 valgomieji šaukštai | grietinės |
1 vienetas | vanilinio cukraus (pakelis) |
Tuomet pilti vandens, grietinės, miltų, manų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti.
Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašyti į apkepo masę (išplakti tešlos nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti).
Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą (galite apibarstyti mėgstamais riešutais bei prieskoniais) ir pašaukite į 160 laipsnių temperatūros orkaitę 45 min.
Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo.
Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Skaniausias šiltas, arba pašildytas.
Ką tik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs.
Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.
Skanaus.
Mamos varškės apkepas

- Abrikosai, džiovinti, nepilna
- Cukrus, nepilna
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Manų kruopos, 5 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 50 gramų
- Varškė, 1 kilogramas
- Sviestas, 145 gramai
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, bei cukrumi.
Tuomet pilti vandens, grietinės, miltų, manų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti.
Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašyti į apkepo masę (išplakti tešlos nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti).
Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą (galite apibarstyti mėgstamais riešutais bei prieskoniais) ir pašaukite į 160 laipsnių temperatūros orkaitę 45 min.
Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo.
Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Skaniausias šiltas, arba pašildytas.
Ką tik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs.
Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.
Skanaus.
Komentarai (49)
Labai megau varskes apkepus,bet vis nesig
audavo,kai pradejau dometis
tiek radau geru receptu,kad dabar labai daznai kepu ir pavyksta,skanu.Valiooo man pasiseke
Labai geras receptas! Aciu :) visada taip kepsiu varskes apkepa. Taip pat tinka ir su razinomis:) tai tada tikriausiai vadintusi mociutes apkepas...toks tradicinis :)
ar i ikaitinta orkaite deti?
as tai nedeciau abrikosu nes jie neskanus buna
Tobulas receptas, kartą pabandžius kitokio ir nebekepu! Tik barstau viršų migdolų drožlėmis ir cinamonu :super:
as dabar pirmasyk einu gaminti varskes apkepo 11 metu bernas ir nezinau kaip iseis tikekimes labai skania kaip cia visi raso :alus: :super2: :super: :-D :-) :-( ;-) :-( :-) ;-)
reiks nisirasius recepta pasidaryti tikrai skaniai atrodo ir labai norisi paragauti :super: nu tikrai skaniai atrodo noreciau dabar paragauti net eigu kas duotu :super:
Pats skaniausias varškės apkepas, puikiai pavykęs iš pirmo karto! Dabar juo didžiuojuos vaišindama svečius. Ačiū už puikų receptą.
I APKEPA NEBUTINA DETI MILTU.IR VARSKE REJKIA SUMALTI MESMALE,GERIAU PASISAVINS ORGANIZME IR APKEPAS BUS VIENTISAS.....SVIESTO REIKIA DIETI TIK PATEPIMUI
Citoju....." ir pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 45 min." %-)
Norēčiau sužinoti koki anglies gabala tada valgot. :valgau:
Receptas tai tikrai geras, :super: bet jau su ta tempiaške nugribauta labai juodai. :fuu: Mano superine orkaite net ir ta nepripažysta tokiu fokusu :stop: