Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mamytės grybukai
AUTORIUS:
Ausra
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek pieno
šiek tiek sodos
šiek tiek druskos
0.5 stiklinės grietinės (+ 1 šaukštas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia reikia atskirti ir padėti atskirai vieną kiaušinio baltymą (jis bus naudojamas dažymui). Tada likusius du trynius ir kiaušinio baltymą išmaišyti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudėti 0,5 stiklinės grietinės. Paimti papildomai 1 šaukštą grietinės ir į jį įberti pusą šaukštelio sodos ir išmaišyti, sudėti į tešlą. Jei tešla gaunasi skystoka, galima įdėti dar truputį miltų. Ji turi būti pakankamai kieta. Tada įpilti pieno, kad tešla taptų tąsi ir iš jos būtų galima plėšti pailgos formos gabaliukus. Nenustebkit, jei tešla lips prie rankų, svarbu, kad būtų patogų dėti į keptuvę.
Mano mama dar retkarčiais deda medaus ar cinamono (pagal nuotaiką:))
Prieš pradėdami kepti, gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus. Iškepę grybukai paruduos, o per tą laiką kol keps, galite pasidaryti dažus.
Koteliams reikės išplakto kiaušinio baltymo ir cukraus pudros (nepilnos stiklinės). viską išmaišykite ir palikite apstingti.
Viršūnėms aš naudoju šokoladą (puikiai tinka velykiniai zuikiai:)) ir pieną. Į užvirusį pieną (labai labai nedaug) įdedu šokolado ir maišant laukiu kol ištirps ir taip pat palieku apstingti, kad būtų patogu kepti.

Tai tiek, skanaus :)
P.S. lauksiu komentarų, taip pat norėčiau juos patobulinti, dėl to lauksiu šeimininkių pasiūlymų :)

Mamytės grybukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausia reikia atskirti ir padėti atskirai vieną kiaušinio baltymą (jis bus naudojamas dažymui). Tada likusius du trynius ir kiaušinio baltymą išmaišyti su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudėti 0,5 stiklinės grietinės. Paimti papildomai 1 šaukštą grietinės ir į jį įberti pusą šaukštelio sodos ir išmaišyti, sudėti į tešlą. Jei tešla gaunasi skystoka, galima įdėti dar truputį miltų. Ji turi būti pakankamai kieta. Tada įpilti pieno, kad tešla taptų tąsi ir iš jos būtų galima plėšti pailgos formos gabaliukus. Nenustebkit, jei tešla lips prie rankų, svarbu, kad būtų patogų dėti į keptuvę.
Mano mama dar retkarčiais deda medaus ar cinamono (pagal nuotaiką:))
Prieš pradėdami kepti, gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputį aliejaus. Iškepę grybukai paruduos, o per tą laiką kol keps, galite pasidaryti dažus.
Koteliams reikės išplakto kiaušinio baltymo ir cukraus pudros (nepilnos stiklinės). viską išmaišykite ir palikite apstingti.
Viršūnėms aš naudoju šokoladą (puikiai tinka velykiniai zuikiai:)) ir pieną. Į užvirusį pieną (labai labai nedaug) įdedu šokolado ir maišant laukiu kol ištirps ir taip pat palieku apstingti, kad būtų patogu kepti.

Tai tiek, skanaus :)
P.S. lauksiu komentarų, taip pat norėčiau juos patobulinti, dėl to lauksiu šeimininkių pasiūlymų :)

Receptą atsiuntė Ausra

Komentarai (14)


  • Mildutė 2017-08-28 17:58

    buvo skanu, bet aš dar saldainiukų pridėjau tai buvo fantastiška :)


  • kepu 2015-12-21 20:55

    Cukraus pudra geriausiai naudoti pirktine.Kaip jus ir su kuo dazote kotelius.kad graziai pasiskirstytu? Ir peiliu ir teptuku bandziau.na man negraziai iseina


  • JOLI 2015-10-26 22:23

    Niekada nedazykit pirmiausia galvuciu. Isdazote kotelius, imerkiat i aguonas, ir leidziat isdziut pilnai. O tik tada dazot (aisku, skaniausia ir GRAZIAUSIA) JUODAME SOKOLADE GALVUTES, IR PALIEKATE PER NAKTI ISDZIUTI. Kitu atveju (kaip ir Jusu) atrodys netvarkingai, negraziai.
    Beje, koteliams BUTINA iberti citrinos rugsties, arba naturalios citrinos sulciu ispausti. Kitaip nera gaivos, truksta ,,skonio".


  • Aušra 2011-02-26 18:41

    Laukiam rezultatų :)


  • Deimante 2011-02-26 18:15

    Nu pabandysiu padaryti ir paziuresim ar skanu :parselis:


  • Aušra 2011-01-22 11:48

    hmm..nežinau, man tai sustingo normaliai.. gal tik nereik per skysto padaryt?


  • Hemė 2011-01-22 11:19

    Kiek aš girdėjau, tai kai sumaltas cukrus buna, ne iki galo sustingsta, nebent krakmolo dėtume. :atsiprasau:


  • Ausra 2010-12-27 20:26

    Pirmiausia išplakit kiaušinio baltymą. į išplaktą supilkit cukraus pudrą (su kavamale sumaltą cukrų) ir išmaišyti.. šiek tiek palaukite, kad apstingtų, lengviau bus tept, be to nenustebkit, jei pražioj tepamas skystis atrodys bespalvis, vėliau jis baltuoja:)


  • neziniuke 2010-12-27 19:51

    jo dar negaminau bet noreciau paklausti kaip pagaminti grybukams pudros cukraus masyte? :galvoju:


  • ausra 2010-08-02 11:19

    :parselis: labai skanus


Daugiau receptų