Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Mandarinų aromato medaus sausainiai
AUTORIUS:
Ana
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
0.5 stiklinės medaus
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
100 gramų sviesto
2.5 valgomojo šaukšto prieskonių (meduolių prieskonių mišinys)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Paruošiame tešlą: išlydome sviestą su medumi.
Beriame pusę reikalingo cukraus kiekio ir gerai išmaišome.
Įmušame kiaušinį, įberiame vanilinį cukrų bei meduolių prieskonių mišinį.
Išsijojame miltus: pirmiausiai tik vieną, po to beriame nedaug likusio cukraus, vėl miltų, gerai išmaišome ir galiausiai supilame likusį cukrų.
Truputį pamaišome ir tešlą dedame į konditerinį švirkštą.
Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išspaudžiame sausainiukus. Sausainiukus formuojame toliau vieną nuo kito, nes kepant jie pasilydo.
Kepame apie 17 min.
Kad receptas išeitų puikiai, nesudėkite iškart viso cukraus - iš pradžių išmaišykite tik pusę su sviestu, po to beriant miltus truputį įpilkite ir pačiam gale, kai tešla paruošta, supilkite likusį.
Taip cukrus nespės ištirpti ir sausainiams suteiks neįprasto skonio.
Skanaus!

Mandarinų aromato medaus sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Paruošiame tešlą: išlydome sviestą su medumi.
Beriame pusę reikalingo cukraus kiekio ir gerai išmaišome.
Įmušame kiaušinį, įberiame vanilinį cukrų bei meduolių prieskonių mišinį.
Išsijojame miltus: pirmiausiai tik vieną, po to beriame nedaug likusio cukraus, vėl miltų, gerai išmaišome ir galiausiai supilame likusį cukrų.
Truputį pamaišome ir tešlą dedame į konditerinį švirkštą.
Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išspaudžiame sausainiukus. Sausainiukus formuojame toliau vieną nuo kito, nes kepant jie pasilydo.
Kepame apie 17 min.
Kad receptas išeitų puikiai, nesudėkite iškart viso cukraus - iš pradžių išmaišykite tik pusę su sviestu, po to beriant miltus truputį įpilkite ir pačiam gale, kai tešla paruošta, supilkite likusį.
Taip cukrus nespės ištirpti ir sausainiams suteiks neįprasto skonio.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Ana

Komentarai (2)


  • Tigra 2015-10-28 15:36

    Tikriausiai reikalinga mandarinų žievelė?


  • Simona 2012-05-23 19:15

    Man iskilo klausimas, o kur mandarinai? juk sausainiai mandarinu aromato turetu buti? :-)


Daugiau receptų