
1 gūželė | salotų ( lapinės) |
3 vienetai | kiaušinių ((kietai virti)) |
40 gramų | sviesto |
4 vienetai | stintų ( keptos) |
25 gramai | sūris (rokforo ) |
1 valgomasis šaukštas | krapų (smulkinti) |
5 vienetai | ridikėlių |
25 gramai | ikrų |
150 gramų | jogurto ( natūralus) |
2 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys |
1 žiupsnelis | druskos |
1 žiupsnelis | pipirai (malti ) |
Margas pavasario stalas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
- Salotos, lapinės, 1 gūželė
- Kiaušiniai, (kietai virti), 3 vienetai
- Sviestas, 40 gramų
- Stinta, keptos, 4 vienetai
- Sūris, rokforo , 25 gramai
- Krapai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
- Ridikėliai, 5 vienetai
- Ikrai, 25 gramai
- Jogurtas, natūralus, 150 gramų
- Citrinų sultys, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, malti , 1 žiupsnelis
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Salotų lapus gerai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti išilgai 2 cm pločio juostelėmis. Kiaušinius perpjauti pusiau, išimti trynius. Trynius su sviestu pertrinti per sietelį ir gerai sumaišyti. Masę padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną trynių masės dalį dėti sutrintas keptas stintas (be kaulų), į kitą gerai susmulkintą rokforo sūrį ir smulkintus krapus. Abi trynių mases konditeriniu švirkštu (su žvaigždutės formos antgaliu) išvirkšti į kiaušinių puseles. Kiaušinius su stintomis papuošti ikrais, kiaušinius su rokforu – smulkintais krapais (gali būti šaldyti). Jogurtą sumaišyti su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Salotas išdėlioti ant lėkštės ir apšlakstyti jogurto padažu. Į vidurį sudėti įdarytas kiaušinių puseles. Iš ridikėlių padaryti keletą „roželių“ garnyrui ir papuošimui.
Komentarai