Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Margas pyragas
AUTORIUS:
Roberta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek kakavos
1 stiklinė krakmolo
5 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų (+ truputį skardai pabarstyti)
1 arbatinis šaukštelis sodos
šiek tiek aliejaus (skardai patepti)
2 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atskiruose dubenyse (rudam ir šviesiam biskvitams) ištrinami po 2 kiaušiniai su cukrumi, kol cukrus ištirpsta.
Supilama grietinė, po stiklinę į kiekvieną dubenėlį.
Dar kituose atskiruose dubenyse gerai sumaišomi miltai, soda bei krakmolas, sudedami į kiaušinius su grietine ir gerai išmaišoma (viduryje ruošimo įjungiame orkaitę, kad įkaistų).
Skarda ištepama aliejumi, pabarstoma miltais ir sluoksniuojant dedama tai šviesios tai tamsios tešlos, kad iškepęs pyragas būtų margas.
Geriau paėmus šaukštą tešlos po truputį pavertus traukti virš skardos, taip gerai pasiskirsto tešla. Jei taip neišeina, atsargiai skirstyti šaukštu, tik nesumaišant tešlų.
Tuomet paviršius patepamas plaktu kiaušiniu ir dedama kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepama apie 30 min., kol paviršius paruduoja.
Rudumas turi būti kiek tamsesnis, tuomet aišku, jog iškepė visas tolygiai.
Jei abejojate dėl kepinio vidaus, paimkite medinį pagaliuką ir įbeskite į kepinio vidurį ir, jei ištraukus jis drėgnas, vadinasi pyragas dar nevisiškai iškepęs, jei sausas – iškepęs.
Beje šis receptas universalus, nes puikiai tinka kaip torto pagrindas.
Pyragas puikiai tiksiantis visiems ištikimiems jų mėgėjams. Spalvingas, su šokolado gabaliukais (arba be jų).
Nedaugžodžiausiu - tiesiog skanus. Pabandykite ir pačios.
Skanu su kava, arbata bei pienu.
Skanaus.

Margas pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Atskiruose dubenyse (rudam ir šviesiam biskvitams) ištrinami po 2 kiaušiniai su cukrumi, kol cukrus ištirpsta.
Supilama grietinė, po stiklinę į kiekvieną dubenėlį.
Dar kituose atskiruose dubenyse gerai sumaišomi miltai, soda bei krakmolas, sudedami į kiaušinius su grietine ir gerai išmaišoma (viduryje ruošimo įjungiame orkaitę, kad įkaistų).
Skarda ištepama aliejumi, pabarstoma miltais ir sluoksniuojant dedama tai šviesios tai tamsios tešlos, kad iškepęs pyragas būtų margas.
Geriau paėmus šaukštą tešlos po truputį pavertus traukti virš skardos, taip gerai pasiskirsto tešla. Jei taip neišeina, atsargiai skirstyti šaukštu, tik nesumaišant tešlų.
Tuomet paviršius patepamas plaktu kiaušiniu ir dedama kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepama apie 30 min., kol paviršius paruduoja.
Rudumas turi būti kiek tamsesnis, tuomet aišku, jog iškepė visas tolygiai.
Jei abejojate dėl kepinio vidaus, paimkite medinį pagaliuką ir įbeskite į kepinio vidurį ir, jei ištraukus jis drėgnas, vadinasi pyragas dar nevisiškai iškepęs, jei sausas – iškepęs.
Beje šis receptas universalus, nes puikiai tinka kaip torto pagrindas.
Pyragas puikiai tiksiantis visiems ištikimiems jų mėgėjams. Spalvingas, su šokolado gabaliukais (arba be jų).
Nedaugžodžiausiu - tiesiog skanus. Pabandykite ir pačios.
Skanu su kava, arbata bei pienu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Roberta

Komentarai (5)


  • jurgita 2012-02-06 15:49

    :parselis: bravo patiks tikiuosi


  • jurgita 2012-02-06 15:47

    :bravo: tikiuosi bus skanus :-) :parselis:


  • Roberta 2011-04-12 19:35

    Cukraus po stiklinę abiem biskvitam ;-)


  • Jolita 2011-04-12 16:59

    Viskas butu gerai, jei dar butu aisku kiek cukraus reikia deti :-)


  • Karolina. 2011-03-20 12:50

    Skaniai visai , atrodo.


Daugiau receptų